αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚάποιος μέτρησε όλες τις «stand by» ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι για να δει ποια τον χρεώνει περισσότερο

Κάποιος μέτρησε όλες τις «stand by» ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι για να δει ποια τον χρεώνει περισσότερο

Οι τιμές ρεύματος παραμένουν στα ύψη. Έτσι λοιπόν ένας Βρετανός αποφάσισε να προμηθευτεί μία συσκευή-μετρητή, ώστε να δει πόσο τον χρεώνει η κάθε συσκευή που έχει στο σπίτι του σε κατάσταση stand by.

Μιλάμε δηλαδη για συσκευές που ναι μεν είναι κλειστές, αλλά δεν τις έχουμε βγάλει την πρίζα ούτε έχουμε απομονώσει το ρεύμα με το κουμπί του πολύμπριζου. Κλειστές συσκευές αλλά στην μπρίζα, όπως π.χ. οι τηλεοράσεις μας.

Ο Βρετανός πόσταρε την ιστορία του στο Reddit και ανέφερε ότι περίμενε πως ο φορτιστής του κινητού ξεχασμένος στην πρίζα, θα τον χρέωνε πολύ σε ρεύμα, αλλά έκανε λάθος. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν κινδυνεύουν οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική από μένα».

Αυτό που επεσήμανε είναι πως θα πρέπει ο κόσμος να προσέχει τις παλαιότερες συσκευές του πολύ, καθώς τα «σύγχρονα τροφοδοτικά, έχουν διακόπτη λειτουργίας και αντλούν αμελητέα ποσότητα ενέργειας». Αυτό λοιπόν που είδε πως κάνει τη ζημιά, είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Από τότε που το διέγνωσε είπε: «Είναι πλέον απενεργοποιημένο στον τοίχο όταν δεν χρησιμοποιείται».

Κόστος σε ενέργεια, μεγαλύτερο μάλιστα από αυτό του φούρνου μικροκυμάτων, είδε πως του κάνει το Sky Q mini box για την TV του. Αποκωδικοποιητής για κανάλια στην τηλεόραση: «Δεν περίμενα πάνω από 9 watt όταν κάθεται εκεί χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Και τα δύο κουτιά είναι σε “eco mode”».

Αυτό που σκέφτεται πάντως, όπως είπε κλείνοντας, είναι να βάλει «τον ευρυζωνικό δρομολογητή μου και τον διακόπτη ethernet σε ένα χρονοδιακόπτη. Ένας χρονοδιακόπτης κοστίζει περίπου 7 λίρες και θα κάνω απόσβεση σε λιγότερο από ένα μήνα, αν μένουν κλειστά για 8 ώρες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =