αρχικηVIRALΗ MINI δημιούργησε ένα φουτουριστικό βαν για να ταξιδεύεις (ΦΩΤΟ)

Η MINI δημιούργησε ένα φουτουριστικό βαν για να ταξιδεύεις (ΦΩΤΟ)

Με την παρουσίαση του πρωτότυπου MINI Vision Urbanaut το Νοέμβριο του 2020, η πολυτελής βρετανική μάρκα αποκάλυψε μία εντελώς νέα εκδοχή κινητικότητας μέσω μιας καινοτόμας φιλοσοφίας διαχείρισης χώρου. Τώρα, είναι έτοιμη να αποκαλύψει το φυσικό μοντέλο του πρωτοτύπου που θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα τη χωρική φιλοσοφία και τη χρήση βιώσιμων υλικών. Το μοντέλο έκανε χτες την παγκόσμια πρεμιέρα του την 1η Ιουλίου 2021 στο συνέδριο DLD Summer, στο Μόναχο.

Η MINI οραματίζεται το μέλλον με τη μορφή ενός οχήματος-συντρόφου για αξέχαστες στιγμές, που ονομάζει MINI moments. Εμπνευσμένες από την ερώτηση «Τι είδους εμπειρίες θέλω να έχω με το όχημά μου;», αυτές αποτελούν την εννοιολογική πλατφόρμα για το MINI Vision Urbanaut – για τις στιγμές που ταξιδεύουμε και για τις άλλες που είμαστε στατικοί. Αυτό ακριβώς εκφράζεται με τα MINI moments Chill, Wanderlust και Vibe. Το εσωτερικό και το εξωτερικό του οχήματος μεταμορφώνονται ανάλογα με τη στιγμή ΜΙΝΙ και για να προσδώσουν στην εμπειρία το ιδανικό σκηνικό και περιβάλλον. Το άρωμα, ο ήχος και ο κρυφός φωτισμός εμπλουτίζουν τη βασική διάθεση που ενεργοποιεί η επιλεγμένη στιγμή ΜΙΝΙ.

MINI Vision Urbanaut. Make it your space.

Η στιγμή Chill σας καλεί να πάρετε μία αναπνοή και να κάνετε μία παύση εδώ και τώρα. Το αυτοκίνητο γίνεται ο χώρος σας, ένα καταφύγιο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ή να εργαστείτε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ενώ το πίσω κάθισμα (Cosy Corner) ρυθμίζεται σε διάφορες θέσεις και στην ανάκλιση, η φωτιζόμενη γέφυρα (Loop) είναι εμπνευσμένη από τον πράσινο θόλο τροπικού δάσους, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μείωσης του φωτισμού. Στην κεντρική περιοχή, το στρογγυλό όργανο μεταμορφώνεται σε φωτιστικό, καταργώντας οθόνες ή διακόπτες που θυμίζουν περιβάλλον αυτοκινήτου.

To Wanderlust είναι η μοναδική στιγμή όπου το MINI Vision Urbanaut οδηγείται από οδηγό ή αυτόνομα. Σε αυτή τη στιγμή, το εσωτερικό γίνεται ιδανικό για οδήγηση ή για αυτόνομη λειτουργία, και επιτρέπει στους πελάτες να ανακαλύψουν εκ νέου τη ρομαντική διάσταση του ταξιδιού. Όταν ο πελάτης θέλει να οδηγήσει ο ίδιος, με ένα πάτημα του λογοτύπου MINI εμφανίζονται το τιμόνι και τα πεντάλ. Και η διεπαφή χρήστη στο στρογγυλό, κεντρικό όργανο προσαρμόζει επίσης τα οπτικά στοιχεία της. Μαζί με την απεικόνιση της διαδρομής, πρόσθετες πληροφορίες ταξιδιού, όπως σημεία ενδιαφέροντος και ώρα άφιξης, προβάλλονται εδώ για όσους βρίσκονται στο αυτοκίνητο.

Η στιγμή Vibe εστιάζει στο χρόνο που περνάμε με τους άλλους – παντοιοτρόπως. Ανοίγοντας την πλαϊνή πόρτα και αναδιπλώνοντας το παρμπρίζ δημιουργείται ένα σκηνικό υποδοχής που ‘θολώνει’ τα όρια μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού. Το κεντρικό στρογγυλό όργανο γίνεται κέντρο ελέγχου πολυμέσων. Ένα animation γραφικών ισοσταθμιστών που κινείται στο ρυθμό της μουσικής προβάλλεται στις επιφάνειες των εμπρός/πίσω ζαντών και του Loop πάνω από τον πάγκο των πίσω καθισμάτων, δημιουργώντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε κλαμπ. Μπορεί να αποκτήσει ακόμα και εμφάνιση φορητού ηχοσυστήματος τύπου boombox. Τέλος υπάρχει και η τέταρτη επιλογή, το εξατομικεύσιμο “my moment”, που διευρύνει τις δυνατότητες των χρηστών να εξατομικεύσουν τη σχεδίαση του οχήματός τους σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

This Is Why MINI's Vision Urbanaut Points To The Near Future

Αν και το μήκος του είναι μόνο 4,46 μ., το ύψος του επιτρέπει τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου που μπορεί να χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως, παρέχοντας μία διαφορετική ευκολία κινήσεων μέσα στο αυτοκίνητο. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης διασφαλίζει κινητικότητα μηδενικών ρύπων. Ένα ακόμα θέμα είναι η δυνατότητα χρήσης του οχήματος για σκοπούς πέραν της κινητικότητας. Πραγματικά, προσφέρει έναν χώρο για τους ανθρώπους της πόλης όταν είναι σταματημένο, αυξάνοντας σημαντικά το χρόνο που θα θέλουν να χρησιμοποιούν το όχημα ή απλά να χαλαρώνουν σε αυτό.

Εξάλλου, έχει δεσμευτεί για υπεύθυνη χρήση των πόρων. Για το σκοπό αυτό, ήδη ενώ ξεκινούσε η φάση του πρωτοτύπου, η ομάδα επικεντρώθηκε στη σταθερή μείωση των εξαρτημάτων και στην αποφυγή της περιττής χρήσης υλικών. Αυτό επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, με έξυπνη, διπλή λειτουργικότητα του ταμπλό (που μπορεί να μετατρέπεται σε καναπέ) και την πρώτη εμφάνιση μιας στρογγυλής κεντρικής οθόνης OLED – που μεταμορφώνεται σε στιλάτο φωτιστικό στη στιγμή Chill – πάνω από το τραπέζι. Προτεραιότητα αποτελεί επίσης η μεγιστοποίηση του χρόνου χρήσης εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα αντικατάστασης των υλικών. Καλύμματα που αντικαθίστανται είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Επιπλέον, το εσωτερικό έχει δημιουργηθεί χωρίς τη χρήση χρωμίου ή δέρματος, μία μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί και στην επόμενη γενιά του μοντέλου MINI.

Το εσωτερικό περιλαμβάνει μία υψηλή αναλογία ανακυκλωμένων υλικών και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σχεδόν αποκλειστικά ανανεώσιμα και ανακυκλώσιμα. Κυρίαρχο υλικό στο εσωτερικό είναι υφάσματα από ανακυκλωμένα υλικά (μεταξύ των οποίων μαλλί, πολυεστέρας και Tencel) που συνδυάζουν άνεση, ποιότητα και απαλή υφή. Οι σχεδιαστές έδωσαν επίσης ιδιαίτερη έμφαση σε λύσεις που υποστηρίζονται από ένα τύπο υλικών – γνωστά και ως “mono-materials”. Αυτά ανακυκλώνονται εύκολα ακόμα περισσότερο και μπορούν να μετατραπούν σε νέα προϊόντα. Η χρήση ανανεώσιμου και ανακυκλώσιμου φελλού στο τιμόνι και σε τμήματα του πατώματος χαρίζει μία ξεχωριστή πινελιά χάρη στη φυσική αίσθηση και διασφαλίζει ένα πραγματικά ευχάριστο κλίμα στο εσωτερικό..

Ένας ακόμα στόχος των στιγμών MINI ήταν η χρήση ψηφιακής ενσωμάτωσης για την ενίσχυση της αναλογικής εμπειρίας. Αυτή η προσέγγιση, «αναλογική αγάπη, ψηφιακή συνδεσιμότητα», εφαρμόζεται σε όλο το όχημα. Πραγματικά, ένα πρόσθετο ψηφιακό επίπεδο έχει ενσωματωθεί κάτω από αρκετές αναλογικές επιφάνειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τραπέζι στο εσωτερικό του οχήματος (που ενεργοποιεί τις στιγμές MINI όταν το MINI Token τοποθετείται σε μία από τις υποδοχές), το φωτιστικό με οθόνη OLED και οι matrix επιφάνειες LED στο εσωτερικό κάτω από ένα υφασμάτινο στρώμα ή στα εμπρός και πίσω άκρα του οχήματος. Οι περιοχές αυτές συνδυάζουν τον αναλογικό και τον ψηφιακό κόσμο σε μία νέα εμπειρία. Και όλα αυτά μπορεί κάποιος να τα βιώσει σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο, χάρη στη δουλειά των μοντελοποιών του BMW Group.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + seventeen =