αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google θέλει να κυριαρχήσει στις ηλεκτρονικές πληρωμές στην Ελλάδα, και συζητά με δύο τράπεζες για το Google Pay

Η Google θέλει να κυριαρχήσει στις ηλεκτρονικές πληρωμές στην Ελλάδα, και συζητά με δύο τράπεζες για το Google Pay

Με δύο συστημικές τράπεζες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις η Google στην Ελλάδα, προκειμένου να επεκτείνει το σύστημα πληρωμών Google Pay στη χώρα μας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insider.gr.

Ο κολοσσός της Σίλικον Βάλεϊ βρισκόταν τους τελευταίους μήνες σε αναζήτηση δύο στρατηγικών εταίρων στη χώρα μας και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τους έχει βρει.

Ο λόγος που η Google δεν αρκείται σε μία συμμαχία είναι ότι για να μπει σε μια νέα χώρα, θα πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσει μερίδιο 30% στην αγορά χρεωστικών καρτών. Δεδομένου ότι μία ελληνική τράπεζα μόνη της δεν διαθέτει τέτοιο μερίδιο, απαιτείται συνεργασία με δύο ιδρύματα.

Όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, η ισχυρή επωνυμία της Google αναμένεται να αποδώσει σημαντική αξία στο brand μιας εγχώριας τράπεζας. Ωστόσο, προτού προβούν σε μια τέτοια συμμαχία, οι τράπεζες θέλουν να βεβαιωθούν ότι δεν διακυβεύουν την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες στον θεσμό της τράπεζας στην Ελλάδα και την ασφαλή διαχείριση των δεδομένων τους.

Εκτός από το branding, το όφελος για τις τράπεζες εντοπίζεται, επίσης, σε επίπεδο τεχνογνωσίας. Από το 2019 αναμένεται η πλήρης απελευθέρωση του τραπεζικού κλάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, σίγουρα, η συμμαχία με έναν παγκόσμιο κολοσσό τεχνολογίας αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη μέσω συνεργειών σε πολλά επίπεδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + nineteen =