αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ παρέα που έφτιαξε το delivery των κοκτέιλ, μιλά για όλα στο It’s Possible

Η παρέα που έφτιαξε το delivery των κοκτέιλ, μιλά για όλα στο It’s Possible

«Φαντάσου να μπορούσαμε να παραγγείλουμε cocktail στο σπίτι με την ίδια ευκολία που παραγγέλνει κανείς καφέ». Κάπως έτσι, μέσα σε ένα βράδυ, γεννήθηκε η ιδέα για τo Flask. Ένα ελληνικό cocktail delivery app, το οποίο δημιούργησαν 3 φίλοι. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος, είναι να παραγγείλει το κοκτέιλ που θέλει, και μέσα σε περίπου 30 λεπτά αυτό θα είναι στην πόρτα του.

Οι ιδρυτές του project, Παναγιώτης Σπυράκης, Κωνσταντίνα Σπυράκη και Άγγελος Παρασκευαϊδης μιλούν στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα τους, εξηγούν πως καταφέρνουν να διατηρούν παγωμένο ένα κοκτέιλ στην διάρκεια του delivery, ενώ αποκαλύπτουν και το κοκτέιλ που είναι Νο1 σε δημοφιλία.

1# Με τι ασχολούσασταν πριν, και πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Πριν το flask ήμασταν αρκετά δραστήριοι κυρίως στον τομέα της εστίασης και από αυτές τις επιρροές και την αγάπη για τα καλά ποτά προέκυψε και η ιδέα του flask . Ουσιαστικά παρατηρήσαμε αυτό το κενό στην αγορά από δική μας ανάγκη όταν προσπαθούσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας cocktails στο σπίτι συνήθως με όχι τόσο καλά αποτελέσματα.

Έτσι το θυμόμαστε σαν τώρα το βράδυ 3 Δεκεμβρίου 2018, όταν μεταξύ σοβαρού και αστείου έπεσε η ιδέα στο τραπέζι: «Φαντάσου να μπορούσαμε να παραγγειλουμε cocktail στο σπίτι με την ίδια ευκολία που παραγγέλνει κανείς καφε!»

Και κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το ταξίδι, χτίσαμε την εφαρμογή μας, δοκιμάσαμε το προϊόν σε όλες τις συνθήκες , και λίγο καιρό μετά είμασταν έτοιμοι για την πρώτη μας πιλοτική είσοδο στην αγορά.

Πως παίρνετε ιδέες σχετικά με τα κοκτέιλ που βάζετε στον κατάλογο σας; Πρόκειται για δικές σας «μίξεις» ή είναι κοκτέιλ που υπάρχουν γενικότερα στην αγορά;

Το flask έχει μία δημιουργική ομάδα από bartenders οι οποίοι καθημερινά δοκιμάζουν νέα υλικά και συνταγές στο Flask Lab στο Κεντρικό μας κατάστημα στην Κηφισιά ( Πλατεία Αγίου Δημητρίου 13 ) εκεί μπορεί να δει κανείς live τη διαδικασία αυτή καθώς και να απολαύσει το ποτό του αλλά και να συζητήσει σε πραγματικό χρόνο με τους bartenders μας για δημιουργικές συνταγές και προτάσεις. Ετσι μέσα από τις δοκιμές αυτές καθώς και από διάφορες επιρροές από την εποχικότητα και τις τάσεις προκύπτουν συνταγές στις οποίες γίνεται αξιολόγηση μια φορά το μήνα και καταλήγουμε στα signature μας. Φυσικά υπάρχουν και cocktails που έχουν αγαπηθεί από το κοινό μας και τα οποία δεν αλλάζουν ποτέ στην εφαρμογή.

Το μότο του Flask είναι «we have something for everyone» κι αυτό γιατί φτιάχνουμε και όλα τα κλασικά cocktails και ακόμα πιο ειδικά καλώντας κανείς στο τηλεφωνικό μας κέντρο μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τον bartender που εξυπηρετεί την περιοχή του και να συζητήσει μαζί του για προτάσεις και ιδέες φτιάχνοντας το cocktail των δικών του ιδιαίτερων προτιμήσεων , άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που ποτά που γεννήθηκαν μέσα από ιδέες των flaskers άρεσαν τόσο πολύ στην ομάδα που έμειναν στην λίστα. Γι Αυτό μην διστάσετε πραγματικά έχουμε ποτά για όλους.

Πόσο κοστίζουν τα κοκτέιλ σας και ποιο είναι το Νο1 σε δημοφιλία;

Τα cocktails μας ξεκινάνε από τα 7 ευρώ στην εφαρμογή μας και φτάνουν έως τα 9 ευρώ. Μπορεί κανείς να επιλέξει και premium ετικέτες με το κόστος να μην ξεπερνάει τα 11 ευρώ .

Το no1 cocktail σε δημοφιλία είναι αναμφίβολα το signature zombie του flask κι αυτό γιατί μέσα από δοκιμές η ομάδα μας δημιούργησε ένα μοναδικό σιρόπι με πάνω 12 διαφορετικά μπαχαρικά καθώς και ένα ιδιαίτερο blend από 4 διαφορετικά ρούμια πράγμα το οποίο το κάνει σχεδόν εθιστικό στη γεύση του ! Σειρά έχουν το cayo coco το pine up καθώς και αρκετά classics όπως το mojito και η μαργαρίτα.

Θα πει κάποιος: Ωραία ιδέα, αλλά πως κρατιέται ένα κοκτέιλ παγωμένο και «φρέσκο» μέχρι να φτάσει να παραδοθεί στον πελάτη;

Αυτό ήταν το βασικό μας μέλημα από την αρχή. Η διατήρηση του προϊόντος φρέσκου και η παράδοση του στην πόρτα του πελάτη ακριβώς όπως θα το έκανε σε ένα bar. Το μυστικό κρύβεται στον πάγο. Το flask χρησιμοποιεί ιαπωνικές παγομηχανές αντίστροφης όσμωσης hoshizaki οι οποίες δημιουργούν πάγο εξαιρετικά υψηλων αντοχών ο οποίος δεν λιώνει και συντηρεί τα συστατικά του cocktail φρέσκα μέχρι την τελική παράδοση. Υπάρχουν κι άλλα μυστικά για την τέλεια διατήρηση του αλλά αν σας τα αποκαλύπταμε δεν θα ήμασταν η μοναδική cocktail delivery εφαρμογή στην Ελλάδα !

Μέχρι τώρα κάνετε ντελίβερι σε Αθήνα και Λάρισα. Σχεδιάζεται να επεκταθείτε και σε άλλες πόλεις;

Στόχος του flask είναι σε βάθος χρόνου να βρίσκεται στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή παρολαυτα έχουμε αφιερωθεί στη δημιουργία ενός πλήρες δικτύου διανομής στην Αττική το οποίο θα μας εξασφαλίσει πρωτοφανείς χρόνους delivery για τα δεδομένα της αγοράς. stay tuned .

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =