αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ λιτότητα… δεν επηρεάζει το δημόσιο- Γίνονται ακόμα προσλήψεις

Η λιτότητα… δεν επηρεάζει το δημόσιο- Γίνονται ακόμα προσλήψεις

Αυξάνονται και πληθαίνουν οι υπάλληλοι στο Δημόσιο, την ίδια ώρα που εφαρμόζονται από φέτος νέοι εξοντωτικοί φόροι και νέες εξοντωτικές εισφορές. Κατά το χρόνο που πέρασε, οι μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 1%, η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκε κατά 0,8% , ενώ το ωριαίο κόστος εργασίας στο δημόσιο αυξήθηκε κατά 4,5%.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr τους 697.228 έφτασαν οι μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2015, δηλαδή έχουν αυξηθεί κατά 6.803 ή κατά σχεδόν 1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο δαπάνες για μισθούς απασχολουμένων στη γενική κυβέρνηση αυξήθηκαν κατά 104 εκατ. ευρώ ή κατά 0,8% στο διάστημα Ιανουαρίου –Οκτωβρίου 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2015.

Παράλληλα, στο γ΄ τρίμηνο του 2016, το ωριαίο κόστος εργασίας στο μη επιχειρηματικό τομέα της οικονομίας, ο οποίος κυριαρχείται από το Δημόσιο σημειώθηκε αύξηση 4,5% στο ωριαίο κόστος εργασίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το σύνολο το μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο έφτασε στους 697.228 ενώ τον Οκτώβριο του 2015 ανερχόταν στους 690.425.

Η αύξηση αυτή του μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο οφείλεται στην κυρίως στην αύξηση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, των συμβασιούχων έργου, των ωρομισιθίων, του έκτακτου προσωπικού των φορέων του Δημοσίου αλλά και του τακτικού προσωπικού και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =