αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Καναδική CDPQ επενδύει 33 εκατ. ευρώ στην πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας neuvoo

Η Καναδική CDPQ επενδύει 33 εκατ. ευρώ στην πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας neuvoo

Ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα site ευρέσεως εργασίας, η neuvoo, εξασφάλισε το ποσό των $53m CAD (περίπου 33 εκατ. ευρώ) επένδυση μετοχικού κεφαλαίου από την «The Caisse de dépôt et placement du Québec»(CDPQ).

Η εταιρεία, της οποίας τα ετήσια έξοδα ξεπερνούν τα $75m καναδικά δολάρια (€51m), δραστηριοποιείται σε 77 χώρες από τα κεντρικά της γραφεία στο Μόντρεαλ, καθώς επίσης και από τα γραφεία της στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική. Επιπροσθέτως, για να έχει πρόσβαση σε αγγελίες εργασίας, η neuvoo προσφέρει, σε όσους αναζητούν εργασία, ποικίλα δυναμικά εργαλεία σχετικά με τους μισθούς, ακόμα και την πιθανότητα της αυτόματης εύρεσης στο μέλλον, της εργασίας που αναζητούν.

Αυτή η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει την επέκταση της σε νέες αγορές και να βελτιστοποιήσει περισσότερο την πλατφόρμα της, η οποία είναι βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη. Η neuvoo, ιδρύθηκε το 2011 και γρήγορα ξεχώρισε με την ικανότητα της να ενσωματώσει αποτελεσματικά αλγόριθμους στην πλατφόρμα της, επιτρέποντας στην εταιρεία να αναρριχηθεί στο προσκήνιο των online site ευρέσεως εργασίας.

Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, η neuvoo ξεχωρίζει ως μία από τις μόνες πλατφόρμες μηχανών αναζήτησης με τη δυνατότητα να δημιουργεί έναν πλήρη και ακριβές κατάλογο των θέσεων εργασίας που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Μέχρι σήμερα, η neuvoo έχει δημοσιεύσει κατά μέσο όρο 30.000.000 θέσεις εργασίας στην ιστοσελίδα της, και έχει 70.000.000 επισκέψεις ανά μήνα σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία αναμένεται να φτάσει πάνω από 100.000.000 επισκέπτες μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Maxime Droux, συνιδρυτής της neuvoo, σχολίασε: «Αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία για να συνεργαστούμε με έναν παγκοσμίου κλάσεως χρηματοδότη, όπως η CDPQ. Η βρετανική αγορά ήταν ανέκαθεν προτεραιότητα για την neuvoo και αυτή η συνεργασία θα μας επιτρέψει να ανεβάσουμε ταχύτητα συνεχίζοντας την ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Noura Dadzie, επικεφαλής του Ηνωμένου Βασιλείου, προσθέτει: “Σημειώνουμε ήδη εξαιρετική ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά αυτή η επένδυση θα μας επιτρέψει να απογειώσουμε την εταιρεία σε μεγαλύτερα ύψη και με ταχύτερο ρυθμό. Καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη και η ψηφιακή τεχνολογία παίζουν έναν αυξανόμενα ζωτικό ρόλο στην βελτιστοποίηση της διαδικασίας των προσλήψεων από τους εργοδότες, αλλά και εκείνους που αναζητούν εργασία, είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στο προσκήνιο της τεχνολογικής εξέλιξης. Το επιχειρηματικό μας πρότυπο που στηρίζεται στην απόδοση είναι όλο και πιο ελκυστικό και μας επέτρεψε να σημειώσουμε τριψήφια ανάπτυξη εδώ και αρκετά χρόνια».

Ο Γρηγόρης Βαρνάβας, υπεύθυνος της Ελληνικής έκδοσης για το neuvoo δήλωσε πως «Ένας ακόμα δυνατός σύμμαχος προστέθηκε στην οικογένεια του neuvoo και τα νέα αυτά είναι εξαιρετικά μιας και μας δίνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές αγγελίες εύρεσης εργασίας στους Έλληνες χρήστες. Η Ελληνική έκδοση του neuvoo θα βοηθηθεί ιδιαίτερα από τέτοιου είδους συμμαχίες ώστε να μπορέσουμε να απλουστεύσουμε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία εύρεσης εργασίας».

“Μέσω αυτής της συναλλαγής, η Caisse υποστηρίζει μια νέα χρηματοοικονομική εταιρεία που έχει διακριθεί και έχει γίνει διεθνής ηγέτης χάρη στην επιτυχή ενσωμάτωση των τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης», αναφέρει ο Charles Édmond, πρώτος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Επενδύσεων στο Quebec και Επικεφαλής Στρατηγικού Προγραμματισμού της Caisse. «Με την ικανότητά της να ενοποιήσει όλες τις προσφορές εργασίας που βρέθηκαν στο διαδίκτυο, η neuvoo έχει γίνει βασικός παράγοντας στο πεδίο αναζήτησης εργασίας και η Caisse επιθυμεί να στηρίξει τη συνέχιση του σχεδίου επέκτασης”.

Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος των επενδύσεων CDPQ-IA που ξεκίνησε την άνοιξη του 2019 και στοχεύει στην προώθηση της ανάπτυξης εταιρειών των οποίων η προσφορά προϊόντων τους βασίζεται στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και στην επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης των λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ NEUVOO

Με περισσότερες από 30.000.000 κενές θέσεις εργασίας σε 75 + χώρες, η neuvoo είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα site ευρέσεως εργασίας στον κόσμο. Αποστολή μας είναι να συγκεντρώσουμε όλες τις θέσεις εργασίας που διατίθενται στο διαδίκτυο, είτε προέρχονται από τα career site των εκάστοτε εταιρειών, είτε από πρακτορεία ευρέσεως εργασίας, είτε από ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας. Αναπτύσσουμε επίσης πολλαπλούς πόρους για να βοηθήσουμε τους υποψηφίους στην αναζήτηση εργασίας τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «CAISSE DE DÉPÔT ET PLACEMENT DU QUÉBEC»

Η «Caisse de dépôt et placement du Québec»(CDPQ) είναι ένας μακροπρόθεσμος θεσμικός επενδυτής που διαχειρίζεται κεφάλαια κυρίως από δημόσια και κοινωφελή συνταξιοδοτικά προγράμματα. Τα καθαρά περιουσιακά της στοιχεία ανήλθαν σε 362.7 εκατομμύρια CAD (£202δις) από τις 30 Ιουνίου 2019. Ως ένας από τους κορυφαίους διαχειριστές θεσμικών ταμείων του Καναδά, η Caisse επενδύει σε μεγάλες χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς και σε ιδιωτικά κεφάλαια, υποδομές, ακίνητα και στην ιδιωτική δανειοδότηση παγκοσμίως.

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 10 =