αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία των Goody’s μέσα σε 4 παραγράφους: Πότε ιδρύθηκαν, σε ποιον ανήκουν, πόσους ανθρώπους εξυπηρετούν

Η ιστορία των Goody’s μέσα σε 4 παραγράφους: Πότε ιδρύθηκαν, σε ποιον ανήκουν, πόσους ανθρώπους εξυπηρετούν

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά brands εστίασης στην Ελλάδα. Ειδικά στα νεανικά κοινά. Μιλάμε για τα Goody’s. Πότε όμως ξεκίνησε τη διαδρομή της η γνωστή αλυσίδα και σε ποιον ανήκει σήμερα; Η ιστορία ξεκινά αρκετά πίσω χρονικά. Το brand ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975, με ιδρυτή τον Ιωάννη Διονυσιάδη (το πρώτο της κατάστημα στην οδό Τσιμισκή – δεν υπάρχει πια), ενώ το πρώτο της κατάστημα στην Αθήνα άνοιξε το 1981 στην οδό Σόλωνος (υπάρχει ακόμη). Στον όμιλο των Goody’s ο οποίος από τη δεκαετία του ’90 λειτούργησε με τη μέθοδο του Franchising, προστέθηκαν στη συνέχεια οι αλυσίδες Flocafé και Hellenic Catering.

Το 1994 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ το 1997 λειτούργησε τα πρώτα της εστιατόρια εκτός Ελλάδας, συγκεκριμένα στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία (στην τελευταία η επιχειρηματική της δραστηριότητα δεν υφίσταται πλέον). Το 2001 εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ποσοστό πάνω από 60% η Δέλτα Συμμετοχών Α.Ε., ενώ στη συνέχεια πέρασε στον όμιλο Vivartia.

Μέχρι και το 2013 υπήρχαν 178 εστιατόρια Goody’s σε όλη την Ελλάδα, 6 στην Κύπρο (Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα) και 1 στη Βουλγαρία (Σόφια). Οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια ανέρχονταν σε περίπου 5.000 ενώ υπολογιζόταν ότι καθημερινά εξυπηρετούνταν 200.000 άτομα[2]. Η εταιρία με την κρίση έχασε πολλά καταστήματα και σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της, τα άτομα που, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014, εξυπηρετεί ανέρχονται στα 100.000.[3]

Το 2002 κατείχε τη δέκατη θέση σε κύκλο εργασιών ανάμεσα σε όλους τους παρεμφερείς ομίλους της Ευρώπης, ενώ μαζί με την αλυσίδα Quick του Βελγίου είναι οι μοναδικές αλυσίδες που καταφέρνουν μεγαλύτερο μερίδιο στις εγχώριες αγορές έναντι της παγκόσμιας αλυσίδας των McDonald’s.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 4 =