αρχικηVIRALΗ ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε κάποιον για να καταλάβεις τον χαρακτήρα του μέσα σε 1 λεπτό

Η ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε κάποιον για να καταλάβεις τον χαρακτήρα του μέσα σε 1 λεπτό

Ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους στην προσωπική ή την επαγγελματική μας ζωή. Και σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να τους μάθουμε σε βάθος.

Ωστόσο, μπορείς να βγάλεις κάποια βασικά συμπεράσματα άμεσα. Αρκεί να κινηθείς σωστά. Υπάρχει μια ερώτηση που μπορεί να σου αποκαλύψει τον χαρακτήρα κάποιου. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, αν ρωτήσεις κάποιον ποια είναι η γνώμη του για κάποιον άλλο άνθρωπο, για παράδειγμα έναν κοινό σας γνωστό, τότε θα σου αποκαλύψει κάτι για τη δική του προσωπικότητα, επειδή εμείς οι άνθρωποι συνήθως βλέπουμε στους άλλους τα δικά μας χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα ένας ευγενικός άνθρωπος, θα βλέπει και τους άλλους ευγενικούς, ή κάποιος εγωιστής θα διακρίνει και στους άλλους εγωισμό.

Ένα μεγάλο κομμάτι μιας αρνητικής προσωπικότητας είναι το να βλέπει τους άλλους αρνητικά. Απλά και μόνο η τάση κάποιου να βλέπει τους ανθρώπους με αρνητισμό δείχνει περισσότερες πιθανότητες για κατάθλιψη και άλλες διαταραχές της προσωπικότητας.

Ως μέρος της έρευνας αυτής, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να κρίνουν τα χαρακτηριστικά τριών άλλων ανθρώπων και θετικά και αρνητικά. Όσο πιο θετικά έκριναν τους άλλους, τόσο πιο χαρούμενοι και συναισθηματικά σταθεροί ήταν οι συμμετέχοντες. Από την άλλη μεριά, όσοι έκριναν τους άλλους αρνητικά, ήταν νάρκισσοι και είχαν πιο αντικοινωνική συμπεριφορά.

Παρόλο που ένας νάρκισσος μπορεί να βλέπει τους άλλους αδιάφορους ή άχρηστους, αυτό δε σημαίνει ότι βλέπουν έτσι και τον εαυτό τους. Ομοίως, τα άτομα που εμφανίζουν συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν παρανοϊκή διαταραχή της προσωπικότητας, μπορεί να πιστεύουν ότι οι άλλοι είναι κακόβουλοι και αναξιόπιστοι, ακόμα κι αν δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους με αυτόν τον τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 12 =