αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Ελλάδα έχει το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρωπαϊκή Ένωση- Δείτε την λίστα και τον χάρτη που παραθέτει η Κομισιόν

Η Ελλάδα έχει το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρωπαϊκή Ένωση- Δείτε την λίστα και τον χάρτη που παραθέτει η Κομισιόν

Ιδιαίτερα αργό είναι το ίντερνετ στην Ελλάδα. Μάλιστα, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα μας είναι στον πάτο του σχετικού ranking. Χαρακτηριστικό είναι το tweet που έκανε η Κομισιόν.

Η Ελλάδα λοιπόν είναι η τελευταία από τις 27 χώρες, όσον αφορά την ταχύτητα download και είναι η μόνη με μέση ταχύτητα μικρότερη των 30Mbps. Αναλυτικά, η Ελλάδα έχει μέσο όρο 29Mbps download, 6 Mbps upload και 29ms latency.

Κύπρος, Κροατία και Τσεχία έχουν 35, 38 και 49 Mbps αντίστοιχα, ενώ όλες οι υπόλοιπες είναι άνω των 50Mbps. Μάλιστα 8 από τις 27 χώρες έχουν μέσο όρο download πάνω από 100 Mbps, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει η Δανία με 140Mbps. Δείτε εδώ και τον διαδραστικό χάρτη της Κομισιόν.

Η ταχύτητα βέβαια δεν είναι το μόνο πρόβλημα στην Ελλάδα. Αφού σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν και απροειδοποίητα black-out με τους χρήστες να μένουν χωρίς ίντερνετ και φυσικά να έχουν πολλά παράπονα από τους εγχώριους παρόχους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 3 =