αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ ΕΕ θέλει ανταλλακτικά για τουλάχιστον 5 χρόνια στα smartphones/tablets. Και διασφάλιση ζωής για την μπαταρία

Η ΕΕ θέλει ανταλλακτικά για τουλάχιστον 5 χρόνια στα smartphones/tablets. Και διασφάλιση ζωής για την μπαταρία

Νέο προσχέδιο νόμου συντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να διασφαλιστεί η μακροημέρευση των ηλεκτρονικών συσκευών που πωλούνται στην Ευρώπη. Η φιλοσοφία του βασίζεται στο Right to Repair, υπό την έννοια ότι οι κατασκευαστές θα υποχρεώνονται (μεταξύ άλλων) να προσφέρουν ανταλλακτικά για τουλάχιστον 5 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας μιας συσκευής.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το νομοσχέδιο προβλέπει τουλάχιστον 15 διαφορετικά εξαρτήματα και μπαταρίες που θα αντέχουν για τουλάχιστον 500 κύκλους φόρτισης χωρίς να μειώνεται η χωρητικότητα τους κάτω από το 83%. Επίσης, τα smartphones που πωλούνται στην ΕΕ θα πρέπει να φέρουν ταμπέλα ενεργειακής απόδοσης παρόμοια με αυτήν που βλέπουμε στις λευκές συσκευές (ψυγεία, φούρνους, πλυντήρια κλπ.) και να αναφέρουν εκτίμηση για την αναμενόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όπως και για την ανθεκτικότητα σε πτώσεις.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η ΕΕ σκοπεύει να καλύψει τα tablets και τα smartphones καθιστώντας το hardware τους πιο εύκολο στην επισκευή και την ανακύκλωση, έτσι ώστε η συνολική ενεργειακή κατανάλωση για την παραγωγή και την χρήση τους να μειωθεί κατά 1/3.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 7 =