αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άλλη πλευρά: Μην κολλάτε πολύ στους στόχους σας. Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες είναι συχνά απροσδόκητες

Η άλλη πλευρά: Μην κολλάτε πολύ στους στόχους σας. Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες είναι συχνά απροσδόκητες

Δεν είναι κακό να βάζεις στόχους. Αλλά όταν στενεύεις υπερβολικά το μονοπάτι σου, τότε περιορίζεις τις πιθανότητές σου να βρεις αυτό που θα σε κάνει πιο χαρούμενο και πετυχημένο.

«Πρέπει να κάνουμε χώρο για το απροσδόκητο. Ναι, πρέπει να θέτουμε στόχους, αλλά να νιώθουμε εντελώς άνετα να τους εγκαταλείψουμε. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι μεγαλύτερες ευκαιρίες μπορεί να είναι αυτές που δεν αναζητούσαμε και ίσως δεν γνωρίζαμε καν ότι υπήρχαν». Αυτό σημειώνει σε άρθρο του το αμερικανικό Entrepreneur.com.

Πολλές φορές, οι ευκαιρίες είναι απροσδόκητες. Κρύβονται εκεί που δεν τις περιμένεις. Υπάρχουν επιχειρηματίες που λένε «Δεν σχεδίαζα ποτέ να διευθύνω μια εταιρεία σαπουνιών!». Αλλά αυτή η εταιρεία σαπουνιών που έχουν, συγκεντρώνει εκατομμύρια και αποτελεί ένα μεγάλο challenge. Τους αρέσει αυτό που κάνουν σήμερα και είναι πολύ πετυχημένοι. Αλλά έφτασαν εκεί όχι μέσα από ένα «στενό μονοπάτι» που είχαν σχεδιάσει από πριν. Το αντίθετο: Βούτηξαν στο άγνωστο, έκαναν προσαρμογές και πειράματα, και μπήκαν σε δρόμους που δεν είχαν υπολογίσει. Καταλάβατε το point;

Φέτος, καθώς βάζετε στόχους, προσπαθείστε να είστε πιο χαλαροί. Ναι, οι στόχοι είναι σημαντικοί για να σε κινητοποιήσουν και να βλέπεις την πρόοδο σου.

Ένας στόχος μπορεί να φωτίσει την πορεία μας προς τα εμπρός, και αυτό είναι χρήσιμο για αρχή. Ο στόχος όμως δεν είναι χάρτης. Δεν μπορεί να καθορίσει ολόκληρο το ταξίδι σας. Εάν χαράξετε την πορεία σας πολύ «σφιχτά», θα χάσετε όλες τις πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες που βρίσκονται λίγο πιο έξω καθώς προχωράτε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πέντε μαθήματα που έμαθα χτίζοντας μια επιχείρηση που όλοι έλεγαν ότι θα αποτύχει»: Εξηγεί ένας businessman

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =