αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗλιούπολη- Ελληνικό μέσα σε λίγα λεπτά, με τη νέα σήραγγα που είναι στα σκαριά

Ηλιούπολη- Ελληνικό μέσα σε λίγα λεπτά, με τη νέα σήραγγα που είναι στα σκαριά

Σε φάση εκκίνησης μπαίνει το έργο της Αστικής Σήραγγας Ηλιουπόλεως ενώ οι μελέτες του έργου έχουν κλειδώσει να εκπονηθούν από τη Lamda Development.

Στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου είναι και η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς το Ελληνικό. Θα περιλαμβάνει μάλιστα υπόγεια σήραγγα στην Ηλιούπολη και νέες γέφυρες επί της Λ. Βουλιαγμένης.

Πρόσφατα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, αναγνώρισε ότι πρέπει να δοθεί ώθηση στην υλοποίησή του έργου και για αυτό το λόγο όπως είπε “το Υπουργείο έχει ζητήσει από τη Lamda Development να χρηματοδοτήσει τη μελέτη του έργου η οποία είναι ενταγμένη στο ΠΔΕ 2021-2027”.

Όπως είπε ο Υπουργός “τρία βασικά είναι τα έργα της Αττικής” και πρόσθεσε: “Το ένα είναι η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, το οποίο το έχουμε δημοπρατήσει, γιατί αυτό είχε μελετητική ωριμότητα, στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 και το έργο αυτό θα συμβασιοποιηθεί πολύ γρήγορα. Το δεύτερο έργο έχει να κάνει με τις επεκτάσεις στη Ραφήνα και στο Λαύριο. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικά ζωτικής σημασίας έργο που θα μπορέσει να αποσυμφορήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι μιας Αττικής, που η αλήθεια είναι ότι επεκτείνεται. Και το τρίτο, βέβαια, είναι το έργο το οποίο συζητάμε σήμερα. Είναι ένα έργο τεχνικά πάρα πολύ δύσκολο και γι’ αυτό θέλει μια πολύ σοβαρή μελετητική ομάδα να το μελετήσει”.

Στόχος του Υπουργείου για τη λεωφόρο Βουλιαγμένης είναι να “απελευθερωθεί” από τα φανάρια και να μετατραπεί σε αυτοκινητόδρομο που θα τροφοδοτεί οδικές αρτηρίες όπως η αστική σήραγγα, οι οποίες θα δρουν ως “συνδετικοί κρίκοι” μεταξύ των 3 δακτυλίων της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς το έργο προβλέπει την κατασκευή μίας σήραγγας μήκους λίγο παραπάνω από 3 χλμ, με 3 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, χωρίς εξόδους, που θα ξεκινά να βυθίζεται στο ύψος της Καισαριανής και θα καταλήγει σε σύνδεση με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος των συνόρων Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης, λίγο νοτιότερα από τον σταθμό Μετρό του Αγίου Δημητρίου. Η διαδρομή θα απαιτεί λίγα λεπτά όταν σήμερα, σε ώρες αιχμής, απαιτούνται πάνω από 30 λεπτά. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που σε συνδυασμό με την ανάπλαση στο Ελληνικό θα αλλάξει τον χάρτη των μετακινήσεων του λεκανοπεδίου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 3 =