αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν έχεις αυτές τις 4 «κακές» συνήθειες, τότε είσαι πιο έξυπνος από ότι νομίζεις

Αν έχεις αυτές τις 4 «κακές» συνήθειες, τότε είσαι πιο έξυπνος από ότι νομίζεις

Στην παρακάτω λίστα θα δεις μερικές… κακές συνήθειες που έχουν κάποιοι άνθρωποι. Πολλές από αυτές μπορεί να σας βλάψουν αν τις φτάσετε στα άκρα. Αλλά σε μικρές δόσεις, αυτές οι ίδιες «κακές» συνήθειες μπορούν να είναι κομμάτι ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Είναι λίγο όπως αυτό που λένε πολλοί, ότι ένα γραφείο με λίγη ακαταστασία μπορεί να σε κάνει πιο δημιουργικό.

Εδώ είναι λοιπόν 4 υποτιθέμενες αρνητικές συμπεριφορές που μπορούν, σε αντίθεση με ό,τι λέει η μαμά σου, η δασκάλα σου και ο παντογνώστης συνάδελφός σου, να σου κάνουν καλό. Τα συγκεκριμένα points αποτελούν κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που διαβάσαμε στο αμερικανικό Entrepreneur.com.

Αναβλητικότητα

Ο γνωστός καθηγητής του Wharton και best-seller συγγραφέας, Adam Gran,t υποστηρίζει ότι πρέπει να διευρύνουμε την αντίληψή μας για την αναβλητικότητα, ώστε να συμπεριλάβουμε όχι μόνο την τεμπελιά αλλά και την αναμονή για την κατάλληλη στιγμή. Με άλλα λόγια, η αναβλητικότητα μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της δημιουργικότητας επειδή δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αναπτύξει τη μεγάλη ιδέα. Σε μια συνέντευξη του στο Business Insider, ο Grant ανέφερε τον Steve Jobs της Apple ως παράδειγμα κάποιου που επωφελήθηκε από την καθυστέρηση ορισμένων εργασιών. «Ο χρόνος που ο Steve Jobs ανέβαλλε τα πράγματα και έπαιζε με τις πιθανότητες, ήταν ο χρόνος που ξοδεύτηκε για να έρθουν πιο αποκλίνουσες ιδέες στο τραπέζι, σε αντίθεση με το να πάμε στο πιο συμβατικό, το πιο προφανές, το πιο οικείο», εξηγεί.

Είσαι πάντα αργοπορημένος στις συναντήσεις

Το να αργείς μόνιμα στα ραντεβού, μπορεί να επηρεάσει τόσο τις προσωπικές όσο και τις επαγγελματικές σου σχέσεις, κάνοντάς σε να φαίνεσαι ανοργάνωτος ή χειρότερα ασεβής. Την ίδια στιγμή, η Diana DeLonzor, συγγραφέας του Never Be Late Again, ρίχνει λίγο φως στα θετικά της καθυστέρησης. Όπως αναφέρει στους New York Times: «Πολλοί άνθρωποι που καθυστερούν τείνουν να είναι και αισιόδοξοι και μη ρεαλιστές, και αυτό επηρεάζει την αντίληψή τους για το χρόνο. Πραγματικά πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε για τρέξιμο, να μαζέψουν τα ρούχα τους από το στεγνοκαθαριστήριο, να αγοράσουν είδη σούπερ μάρκετ και να αφήσουν τα παιδιά στο σχολείο σε μια ώρα». Με άλλα λόγια, οι αργοπορημένοι άνθρωποι ελπίζουν και περιμένουν το καλύτερο — το οποίο μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι στην καθημερινή ζωή. Μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα κακό σενάριο ή σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Μασάς τσίχλα

Είναι αγένεια να το κάνεις σε μια συνέντευξη για δουλειά, οπότε μην το κάνεις. Αλλά όταν κάθεστε μόνοι, θα μπορούσε να είναι ένα κλειδί για παραγωγικότητα και χαλάρωση. Πολλαπλές μελέτες υποδεικνύουν ότι το μάσημα τσίχλας σας βοηθά να αισθάνεστε περισσότερο σε εγρήγορση — μια μελέτη διαπίστωσε μάλιστα ότι τα άτομα που μασούσαν τσίχλα είχαν καλύτερη απόδοση σε ένα τεστ νοημοσύνης από τα άτομα που δεν μασούσαν τσίχλα. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι το μάσημα τσίχλας ενισχύει τη διάθεση και μειώνει τα επίπεδα του στρες.

Ακαταστασία στο γραφείο

Ναι, αυτό που είπαμε και στην αρχή. Πρόσφατη έρευνα υποδηλώνει ότι η ακαταστασία ωθεί τους ανθρώπους να είναι πιο προσανατολισμένοι στο στόχο, επειδή έχουμε κίνητρο να αναζητήσουμε την τάξη κάπου. Με άλλα λόγια, απλά η θέα ενός ατημέλητου χώρου εργασίας θα μπορούσε να σας κάνει πιο παραγωγικούς. Γνωστοί businessmen όπως ο Steve Jobs, είναι γνωστό ότι είχαν ακατάστατο γραφείο, γεμάτο σημειώσεις, ιδέες, projects.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =