αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπτά ιστοσελίδες όπου θα βρεις δωρεάν online μαθήματα. Ανάμεσα τους και 3 ελληνικές

Επτά ιστοσελίδες όπου θα βρεις δωρεάν online μαθήματα. Ανάμεσα τους και 3 ελληνικές

Το έχουμε ξανά πει: Αν θες να πάρεις νέες γνώσεις, στην digital εποχή μας δεν είναι απαραίτητο να κάτσεις… στα θρανία. Μπορείς να το κάνεις από το laptop σου. Στην παρακάτω λίστα θα δεις 7 ιστοσελίδες που προσφέρουν online μαθήματα, δωρεάν. Ανάμεσα τους μάλιστα θα δεις και 3 ελληνικές ιστοσελίδες.

Open YALE Courses: Εδώ το πανεπιστήμιο του Yale παρέχει δωρεάν και ανοιχτή πρόσβαση σε μια επιλογή εισαγωγικών μαθημάτων από διακεκριμένους καθηγητές και διδακτορικούς του πανεπιστημίου.

Duolingo: Αποτελεί πλέον τον πιο δημοφιλή τρόπο εκμάθησης ξένων γλωσσών στον κόσμο. Έχει την επιλογή δωρεάν ή προπληρωμένης πρόσβασης. Με τη μορφή μαθημάτων και διασκεδαστικών ασκήσεων, οπού οι χρήστες μαζεύουν πόντους, περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα γλωσσών, από τις πιο γνωστές και συνηθισμένες μέχρι τις πιο σπάνιες.

MIT Open CourseWare: Πρόκειται για πρωτοβουλία του πανεπιστημίου του ΜΙΤ να προσφέρει δωρεάν και σε όλους το εκπαιδευτικό υλικό από όλα τα προπτυχιακά και κάποια μεταπτυχιακά μαθήματα του.

Coursera: Εκατοντάδες μαθήματα από όλα τα πεδία. Κάθε μάθημα διδάσκεται από πιστοποιημένους, κορυφαίους διδάσκοντες από τα καλύτερα πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα του κόσμου.

Οι ελληνικές επιλογές

 

Mathesis: Ελληνική πρωτοβουλία με μια αξιόλογη πλατφόρμα μαθημάτων από πανεπιστημιακούς, που συνεχώς εξελίσσεται. Ιδρύθηκε το 2015 ως τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. Χρειάζεται να εγγραφείτε στα μαθήματα, η θεματική των οποίων ποικίλλει από παγκόσμια ιστορία μέχρι εισαγωγή στην κβαντική φυσική.

opencourses: Η ιστοσελίδα αυτή περιέχει μια πληθώρα ακαδημαϊκών μαθημάτων από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Έτσι, επιλέγετε ανάλογα με το ενδιαφέρον σας και παρακολουθείτε την ύλη των μαθημάτων χωρίς την πίεση χρόνου.

Coursity: Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει σεμινάρια με τη μορφή βιντεοσκοπημένων διαλέξεων, ασκήσεων και εργασιών και παρέχει πιστοποιητικά μετά την επιτυχή παρακολούθησή τους από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του κάθε Πανεπιστημίου.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − six =