αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπιδοτήσεις 8.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού ΙΧ. Στα 22.500 ευρώ για τα ταξί

Επιδοτήσεις 8.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού ΙΧ. Στα 22.500 ευρώ για τα ταξί

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την αύξηση της επιδότησης για την απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος σε ποσοστό 30%.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1: «Θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική κοινωνία να αντικαταστήσει το παλαιό του αυτοκίνητο με ένα καθαρό ηλεκτρικό όχημα. Για αυτό τον λόγο η επιδότηση θα αυξηθεί κατά 30% και από 6.000 ευρώ η επιδότηση θα αυξηθεί σε 8.000 ευρώ. Παράλληλα ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι εξετάζεται και η αύξηση του ποσού της απόσυρσης παλαιών οχημάτων ώστε να μειωθεί περαιτέρω η τιμή απόκτησης των ηλεκτρικών οχημάτων.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το ποσό της απόσυρσης θα αυξηθεί λίγο για τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης και περισσότερο για την απόκτηση ηλεκτρικού Ταξί.

Ειδικά για τα Ταξί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι η επιδότηση θα ανέλθει σε 22.500 ευρώ ώστε οι επαγγελματίες οδηγοί να αντικαταστήσουν τα παλαιά και ρυπογόνα οχήματα με καινούρια που δεν εκπέμπουν ρύπους και να μειώσουν τις μέσες εκπομπές CO2 στην Αττική και Θεσσαλονίκη και άλλες περιφέρειες με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =