αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓια πρώτη φορά επιδότηση έως 80% σε αγρότες για αγορά Drone, GPS και αυτόματο πιλότο στα τρακτέρ

Για πρώτη φορά επιδότηση έως 80% σε αγρότες για αγορά Drone, GPS και αυτόματο πιλότο στα τρακτέρ

Την επιδότηση για πρώτη φορά της απόκτησης drone από τους αγρότες και κτηνοτρόφους φέρνουν τα Σχέδια Βελτίωσης, προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ (δημόσια ενίσχυση) μέσω των οποίων επιδοτούνται 72 κατηγορίες καινοτόμων επενδύσεων με επιχορήγηση έως 80% (ανάλογα την περιφέρεια, την περιοχή που δραστηριοποιείται ο παραγωγός και εάν είναι νέος αγρότης).

Επιλέξιμα για επιδότηση είναι, όμως, μόνο τα drones με μικτό βάρος έως 25 κιλών τα οποία χρησιμοποιούνται για την χαρτογράφηση αγρών για την άσκηση γεωργίας ακριβείας. Δεν επιδοτείται δηλαδή η απόκτηση drone για ψεκασμούς καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύονται οι αεροψεκασμοί. Τους τελευταίους μήνες, πάντως, διενεργείται σειρά μελετών σε πολλές χώρες της ΕΕ, ανάμεσα στις οποίες και στην Ελλάδα, για την αξιολόγηση του οφέλους και των επιπτώσεων των ψεκασμών με drone.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον των Ελλήνων αγροτών για drone αυξάνεται σημαντικά κι όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στο powergame.gr έμπειρος μελετητές από την Θεσσαλία, «με όποιον παραγωγό συζητούμε για την εκπόνηση του επενδυτικού Σχεδίου Βελτίωσης, μας λέει να εξετάσουμε εάν συμφέρει να εντάξουμε και την αγορά drone».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 5 =