αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕξερευνήστε μέσα από βίντεο 360 μοιρών, έναν από τους 7 νέους πλανήτες που ανακάλυψε η NASA

Εξερευνήστε μέσα από βίντεο 360 μοιρών, έναν από τους 7 νέους πλανήτες που ανακάλυψε η NASA

Μετά τη μεγάλη ανακάλυψη ερευνητών της NASA, οι οποίοι ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι έχουν εντοπίσει 7 νέους εξωπλανήτες που μοιάζουν με τη γη, ο διαστημικός οργανισμός έδωσε στη δημοσιότητα ένα διαδραστικό βίντεο, από τον πλανήτη Trappist – 1d.

Δηλαδή, το πως… θα μπορούσε να είναι ένας τέτοιος πλανήτης, αφού ακόμα δεν έχουμε πραγματικές φωτογραφίες από αυτόν. Στο βίντεο που θα δείτε παραπάνω, μπορείτε να δείτε -μέσω της τεχνολογίας 360 μοιρών- την επιφάνεια του πλανήτη. Απλά ακουμπώντας τον κέρσορα στο βίντεο, μπορείτε να γυρίσετε την κάμερα στην κατεύθυνση που θέλετε.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πλανήτης που θα δείτε στο βίντεο, είναι μέσα στην λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη». Δηλαδή, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να έχει πάνω του κάποια μορφή ζωής.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου οι ερευνητές της NASA, οι 7 νέοι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από έναν ήλιο, σε απόσταση 40 έτη φωτός από το ηλιακό μας σύστημα, στον Αστερισμό του Υδροχόου.

Τουλάχιστον τρεις από αυτούς τους εξωπλανήτες μπορεί να διαθέτουν ωκεανούς νερού στην επιφάνειά τους, συνεπώς θεωρούνται ιδανικοί για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής στο μέλλον. Ήδη το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ερευνά τις ατμόσφαιρες γύρω από αυτούς τους πλανήτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − twelve =