αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Είχα μια 10ετία αποτυχιών. Με είχαν απορρίψει 80 επενδυτές», λέει ο δημιουργός του iPod. Και εξηγεί γιατί δεν πρέπει να τα παρατάς

«Είχα μια 10ετία αποτυχιών. Με είχαν απορρίψει 80 επενδυτές», λέει ο δημιουργός του iPod. Και εξηγεί γιατί δεν πρέπει να τα παρατάς

Ο Tony Fadell είναι γνωστός ως ο «πατέρας του iPod». Μιας συσκευής που κατέγραψε τεράστια επιτυχία. Πριν συμβεί όμως αυτό, ο Tony Fadell… δεν θεωρούνταν καθόλου επιτυχημένος. «Eίχα κυριολεκτικά μια δεκαετία αποτυχιών», θυμάται ο Fadell, αναλογιζόμενος τα πρώτα του χρόνια στη βιομηχανία τεχνολογίας στη δεκαετία του 1990.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα, ο ίδιος είχε απορριφθεί από 80 venture capital επενδυτές, όταν έψαχνε για χρηματοδότηση για την δική του εταιρία τεχνολογίας.

Ξεκίνησε μόνος του την εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης Fuse Systems το 1999, αλλά η κρίση του dotcom την έπληξε ένα χρόνο αργότερα. Εκείνα τα χρόνια ήταν δύσκολα. «Είχαμε μια μικρή εταιρεία και έπρεπε να κάνω 80 pitches (σε επενδυτές επιχειρηματικού κεφαλαίου)… και οι 80 είπαν όχι» θυμάται ο γνωστός businessman.

«Το να περάσεις μέσα από μια 10ετία αποτυχιών όπου οι άνθρωποι σου λένε συνέχεια ‘όχι, κάνεις λάθος, όχι, κάνεις λάθος’ πονάει», εξηγεί. «Αλλά αυτό έθεσε τις βάσεις για τα επόμενα 10 χρόνια και πέρα, όπου όπως γνωρίζετε ήρθε το iPod και το iPhone», συμπληρώνει.

Ο Tony Fadell προσχώρησε στην Apple και ήταν αυτός που είχε την αρχική ιδέα για το iPod, όπως σημειώνει το CNBC. Ήταν επίσης σύμβουλος του Steve Jobs από το 2008 ως το 2010. Σε μια περίοδο όπου η Apple κατέγραφε την δική της εκρικτική άνοδο, βγάζοντας στην αγορά μια σειρά από τεχνολογικά προϊόντα.

Ο Fadell δεν τα παράτησε ακόμα και όταν άκουγε μόνο «όχι». Και τελικά έφτασε στην επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =