αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔωρεάν πρόγραμμα που «εκπαιδεύει» τους νέους επιχειρηματίες. Και μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή

Δωρεάν πρόγραμμα που «εκπαιδεύει» τους νέους επιχειρηματίες. Και μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή

Το PRAKSIS Business Coaching Center είναι ένα κέντρο παροχής δωρεάν επιχειρηματικής εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και business coaching σε κύκλους διάρκειας 4 μηνών, προς υποψηφίους που επιθυμούν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της παροχής ολοκληρωμένης πρακτικής καθοδήγησης και προετοιμασίας ώστε ο συμμετέχον να μπορέσει να συνθέσει ένα άρτιο επιχειρηματικό σχέδιο, με το οποίο θα εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βιωσιμότητα της επιχείρησής του.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του PRAKSIS BCC εστιάζει στην πρακτική εφαρμογή και όχι μόνο στη θεωρία. Η μεθοδολογία που ακολουθείται ενσωματώνει τις διεθνείς τάσεις των επιχειρηματικών μοντέλων με την πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς. Απευθύνεται σε όσους έχουν μια ρεαλιστική επιχειρηματική ιδέα ή σε όσους έχουν ήδη μια επιχείρηση που χρειάζεται υποστήριξη ή σε ελεύθερους επαγγελματίες που ψάχνουν εναλλακτικές πηγές εισοδήματος.

Οι συμμετέχοντες επιλέγονται μέσω μιας αυστηρής διαδικασίας, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζει:

  • Τη βιωσιμότητα της επιχειρηματικής ιδέας
  • Τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της επιχειρηματικής ιδέας
  • Την επιμονή και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει το άτομο στην προοπτική του να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας.

Για τη χρονική περίοδο μεταξύ του Αυγούστου 2016 και Ιανουαρίου 2018, το πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας Praksis Business Coaching Center χρηματοδοτείται από τo Citi Foundation.

Στην Ελλάδα που η οικονομική κρίση ανέτρεψε την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με έντονα βιοποριστικά προβλήματα, το PRAKSIS BCC στοχεύει στο να βοηθήσει άτομα τα οποία διαθέτουν το όραμα, την επιμονή, την αφοσίωση και τις ικανότητες να «επιχειρήσουν» και θέλουν ένα δυνατό σύμμαχο στην προσπάθειά τους αυτή.

Το BCC προσφέρει επιχειρηματική υποστήριξη σε κύκλους διάρκειας 4 μηνών. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ομαδικά πρακτικά, στοχευμένα σεμινάρια και workshops.
  • Μέχρι και 7 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επιχειρηματικούς συμβούλους, ώστε οι ατομικές ιδέες να γίνονται πράξη.
  • Μέχρι και 7 κατ’ ιδίαν ή/και ομαδικές συναντήσεις με τους business coaches για την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων και τρόπων εύρυθμης λειτουργίας της ομάδας συνεργατών.

Μεθοδολογία

Το BCC έχει αναπτύξει ένα δικό του πρακτικό μοντέλο λειτουργίας που στηρίζεται στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα μακριά από τη στείρα, θεωρητική και μονοδιάστατη εκπαίδευση, με τελικό στόχο την έναρξη ή επανεκκίνηση μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης.

BCC Methodology

The 4 Stages of Business Development

1. Concept Clarification

2. Business Planning

3. Marketing Plan

4. Sources of Finance

Το μοντέλο των 4 σταδίων του BCC έχει προκύψει από την ανάλυση των αναγκών των συμμετεχόντων στο BCC παρακολουθώντας την πορεία και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις τους από την αρχή λειτουργίας του BCC.

Δείτε εδώ την περιγραφή των χαρακτηριστικών καθώς και τα πιο συνήθη παραδοτέα κάθε σταδίου.

Συνολικές υποχρεώσεις των συμμετεχόντων (μπορεί να διαφοροποιηθούν ανά περίπτωση):

  • 14 ώρες φυσικής παρουσίας για εξατομικευμένο Business Coaching και Business Consulting
  • εβδομαδιαίες παραδοτέες ασκήσεις
  • Συμμετοχή στις εκπαιδευτικές ημερίδες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια ενός κύκλου
  • Τελικό παραδοτέο ανάλογα με την εκάστοτε ανάγκη του επιχειρηματία (π.χ. Βusiness plan ή Μarketing plan ή Financial plan, κ.α.).

Η συμμετοχή σε κάποιο από τα 4 στάδια του μοντέλου λειτουργίας του BCC είναι αποτέλεσμα της αρχικής ανάλυσης αναγκών της εκάστοτε επιχειρηματικής ιδέας και δεν έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την παρακολούθηση του αμέσως προηγούμενου σταδίου.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Δεχόμαστε αιτήσεις για τη συμμετοχή επιχειρηματικών ιδεών στο πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τις οποίες και εντάσσουμε στη διαδικασία αξιολόγησης του επόμενου ημερολογιακά κύκλου. Ταυτόχρονα, πριν από κάθε νέο κύκλο του Προγράμματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του PRAKSIS BCC, δημοσιοποιούμε πρόσκληση ενδιαφέροντος σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και στην σελίδα του BCC στο Facebook.

Εδώ θα βρείτε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + five =