αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓια να βρεις την επόμενη δουλειά το βιογραφικό σου πρέπει να έχει αυτά τα 5 απλά πράγματα, λένε οι career experts του Yale

Για να βρεις την επόμενη δουλειά το βιογραφικό σου πρέπει να έχει αυτά τα 5 απλά πράγματα, λένε οι career experts του Yale

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζητούν αυτή τη στιγμή το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Αλλά πως μπορείς να ξεχωρίσεις από το πλήθος και να είσαι εσύ αυτός που θα πάρει μία καλή θέση όταν ανοίξει;

Το Yale είναι μέσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Το Γραφείο Στρατηγικής Σταδιοδρομίας του Yale προσφέρει συμβουλές καριέρας, «συνδέσεις» αποφοίτων, προετοιμασία συνεντεύξεων και πόρους που βοηθούν στην εξέλιξη σταδιοδρομίας για φοιτητές και αποφοίτους.

Εδώ είναι πέντε απλά πράγματα που πρέπει να έχει πάντα το βιογραφικό σας, σύμφωνα με το Γραφείο Στρατηγικής Σταδιοδρομίας του Yale.

1# Τα επιτεύγματα σου. Ένα bullet ή μία πρόταση στην ενότητα «εμπειρία» του βιογραφικού σας που παραθέτει τα επιτεύγματα και τα αποτελέσματά σας σε προηγούμενες εργασίες ή επαγγελματικές εμπειρίες. Το να αναφέρετε απλώς τους ρόλους και τις ευθύνες σας είναι μια καλή αρχή, αλλά οι ειδικοί σταδιοδρομίας του Yale λένε ότι οι εργοδότες θέλουν να μάθουν πώς μπορείτε να συνεισφέρετε στην ομάδα ή τον οργανισμό τους. Δώστε παραδείγματα του αντίκτυπου και της αξίας σας ακολουθώντας αυτήν τη συγκεκριμένη μορφή: Πέτυχα το [X] όπως μετρήθηκε με το [Y] κάνοντας το [Z].

2# Επικεφαλίδες που υπογραμμίζουν την εμπειρία σας. Η εργασιακή εμπειρία και το στιλ ηγεσία σας αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του βιογραφικού σας μάλλον, γι’ αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την ενότητα. Το Yale λέει να επιλέξετε επικεφαλίδες που ομαδοποιούν καλύτερα τα όσα έχετε κάνει και να τονίσετε τις εμπειρίες σας που σχετίζονται με τη θέση που επιδιώκετε να πάρετε. Για κάθε δραστηριότητα ή εμπειρία, συμπεριλάβετε το όνομα του εργοδότη, τον τίτλο ή τον ρόλο, την τοποθεσία και τις ημερομηνίες συνεργασίας.

3# Εύκολο στην ανάγνωση. Ο σκοπός του βιογραφικού, όπως λέει το Γραφείο Στρατηγικής Σταδιοδρομίας του Yale, είναι να παρέχει στον εργοδότη μια σαφή εικόνα των δεξιοτήτων και των επιτευγμάτων, και να διαβάζεται εύκολα και γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την κατάλληλη επιλογή και τη μορφοποίηση γραμματοσειράς που θα χρησιμοποιήσετε και βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος της γραμματοσειράς στο όνομά σας είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το υπόλοιπο κείμενο. Η έντονη γραφή, η πλάγια γραφή και τα bullets μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μέτρο για να τονίσουν και να χωρίσουν το περιεχόμενο.

4# Επιλογή δυνατών λέξεων. Αποφύγετε τη χρήση παθητικής φωνής. Αντίθετα, επιλέξτε ένα ρήμα δράσης όταν περιγράφετε τα επιτεύγματά σας, τα ολοκληρωμένα έργα ή τα προβλήματα που επιλύσατε.

5# Ποσοτικοποιημένα αποτελέσματα. Πολύ συχνά,τα bullets στα βιογραφικά εστιάζονται κυρίως σε περιγραφές δραστηριότητας και όχι σε αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό να μετράτε με αριθμούς τι έχουν φέρει οι ενέργειές σας- αυτό δείχνει στους μελλοντικούς εργοδότες τι είδους αποτελέσματα μπορείτε να επιτύχετε. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας επίσης – παρέχετε μια βάση για σύγκριση, ώστε οι υπεύθυνοι προσλήψεων να μπορούν να κατανοήσουν ακριβώς τι σημαίνουν τα επιτεύγματά σας και πόση σημασία έχουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =