αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί είναι λάθος να στέλνεις «αμέτρητα βιογραφικά» όταν ψάχνεις για δουλειά

Γιατί είναι λάθος να στέλνεις «αμέτρητα βιογραφικά» όταν ψάχνεις για δουλειά

Είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί στην Ελλάδα, ειδικά στα χρόνια της κρίσης: Πολλοί από αυτούς που αναζητούν εργασία καταλήγουν στην τακτική του «στέλνω αμέτρητα βιογραφικά παντού». Με στόχο να βρουν μια θέση εργασίας. Μια τακτική που βασίζεται μάλλον στις πιθανότητες. Αφού η εύκολη σκέψη που κάνει κάποιος υποψήφιος, είναι ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει μια θέση αν στείλει 100 βιογραφικά μέσα σε ένα μήνα, και λιγότερες πιθανότητες αν στείλει 10 βιογραφικά.

Κάπου εκεί όμως, είναι πιθανό… να χαθεί το παιχνίδι. Με το να στέλνεις μαζικά βιογραφικά, καταρχήν δείχνει ότι μάλλον δεν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο που να ταιριάζει στα επαγγελματικά προσόντα σου, αλλά είσαι απεγνωσμένος και ψάχνεις να βρεις μια «οποιαδήποτε θέση». Το αποτέλεσμα: Ακόμα κι αν βρεις τελικά μια θέση, πιθανότατα δεν θα είναι ακριβώς αυτό που περίμενες. Αφού θα έχεις στείλει πολλά βιογραφικά για θέσεις που στην πραγματικότητα δεν σε ενδιαφέρουν. Είτε αυτό έχει να κάνει με την θέση, είτε με τον μισθό, είτε με τον τόπο διαμονής κλπ.

Επίσης με αυτή την τακτική θα έχεις χάσει κάτι επίσης σημαντικό: Χρόνο και ενέργεια. Στοιχεία πολύ σημαντικά κατά την περίοδο που αναζητάς εργασίας. Και είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν θα αντέξεις σε αυτό το μοτίβο αν ψάχνεις εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημείωσε και κάτι ακόμα: Τα βιογραφικά που δεν ταιριάζουν με μια ανοιχτή θέση, συνήθως απορρίπτονται αμέσως από τον εκάστοτε HR Manager. Άρα ουσιαστικά είναι… σαν να μην τα έστειλες.

Τι είναι καλύτερο να κάνεις: Φτιάξε μια λίστα με 15 εταιρίες ή συγκεκριμένες ανοιχτές θέσεις στις οποίες σε ενδιαφέρει να εργαστείς. Αφιέρωσε εκεί τον χρόνο σου και στήσε το καλύτερο δυνατό βιογραφικό που να ταιριάζει σε αυτές τις θέσεις. Αν καταφέρεις να ακούσεις το «ναι» σε έστω και 2 από τις 15 αυτές περιπτώσεις, θα βγεις κερδισμένος. Και θα φτάσεις σε μια θέση που πραγματικά θες.

Τι μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό: Linkedin, ψάξιμο σε job sites, κρούσεις σε HR Managers ή Διευθυντές συγκεκριμένων εταιριών ακόμα και χωρίς να έχει ανοίξει κάποια θέση, career events (κάποια από αυτά).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 4 =