αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Βγες έξω και σκέψου»: Μερικοί πετυχημένοι άνθρωποι αποδεικνύουν ότι πρέπει να έχεις 6 συνήθειες για να φτάσεις στην κορυφή

«Βγες έξω και σκέψου»: Μερικοί πετυχημένοι άνθρωποι αποδεικνύουν ότι πρέπει να έχεις 6 συνήθειες για να φτάσεις στην κορυφή

Το να φτάσεις στην επιτυχία δεν είναι εύκολο. Όποιος κι αν είναι ο στόχος σου. Και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια νύχτα. Υπάρχουν όμως απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά, έτσι ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας.

Το CNBC έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο. Σε αυτό παραθέτει 6 συνήθειες τις οποίες έχουν μερικοί πετυχημένοι άνθρωποι. Σαν τον Elon Musk ή το Mark Zuckerberg. Και θα διαπιστώσεις ότι μερικές μικρές «λεπτομέρειες» μέσα στην ημέρα, είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και θα σε οδηγήσουν βήμα- βήμα προς τον στόχο σου.

1# Διάβασμα. Το έχουμε ξανά πει. Οι άνθρωποι που είναι κορυφαίοι στον τομέα τους, πάντα βρίσκουν χρόνο για να διαβάσουν ένα βιβλίο. Συνήθως πριν κοιμηθούν το βράδυ. Είναι ένας τρόπος για να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να «καθαρίσουν» το μυαλό τους. Μπορείς να διαβάσεις ακόμα και ένα βιβλίο που δεν «συνδέεται» άμεσα με το πεδίο σου.

2# Βγες έξω από τη ζώνη άνεσης σου. Δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι η επιτυχία βρίσκεται έξω από την ζώνη άνεσης σου. Αντιμετώπισε αυτό που σε φοβίζει. Αν για παράδειγμα σε φοβίζουν οι δημόσιες ομιλίες, φρόντισε να είσαι ο πρώτος που θα μιλήσει δημόσια στο επόμενο meeting της ομάδας στην εταιρία σου.

3# Άθληση. Ακόμα και επιχειρηματίες πιο μεγάλης ηλικίας, όπως ο Richard Branson, αθλούνται καθημερινά. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς ξυπνούν νωρίς το πρωί, πρώτα πάνε για ένα… τρέξιμο και μετά πάνε στη δουλειά.

4# Προσφορά. Δεν έχει σημασία μόνο πόσα κερδίζεις εσύ. Έχει σημασία και τι προσφέρεις τους άλλους. Το 2010, οι Bill, η Melinda Gates και ο Warren Buffett ξεκίνησαν την πρωτοβουλία Giving, μια δέσμευση από πλούσιους ανθρώπους και οικογένειες να δώσουν περισσότερη από το ήμισυ της περιουσίας τους σε σκοπούς όπως η μείωση της φτώχειας και η αναβάθμιση της παγκόσμιας υγείας.

5# Δες τον ανταγωνισμό. «Παίζω για να κερδίσω, είτε είμαι κατά τη διάρκεια της προπόνησης, είτε σε ένα πραγματικό παιχνίδι», έχει πει ο Michael Jordan. Έτσι είναι οι κορυφαίοι, θέλουν πάντα να κερδίζουν. Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει και ο ανταγωνισμός που έχεις- μπορεί να σε κάνει καλύτερο. Ακόμα και οι haters μπορούν να σου δώσουν ώθηση προς τα εμπρός.

6# Βγες έξω και σκέψου. Άσε το κινητό στην άκρη, βγες έξω και απλά σκέψου αυτά που θες, με πιο καθαρό μυαλό. Οι περίπατοι είναι μια απλή συνήθεια που έχουν άνθρωποι όπως ο Mark Zuckerberg. Το έκανε και ο Steve Jobs, ο οποίος μάλιστα είχε καθιερώσει τα λεγόμενα walking meetings. Προτιμούσε δηλαδή να κάνει τις συναντήσεις του ενώ περπατά στη φύση και όχι μέσα σε 4 τοίχους. Έτσι γίνεσαι και πιο δημιουργικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 18 =