αρχικηVIRALΒίντεο: Δείτε πώς σχηματίστηκαν οι ήπειροι της Γης- «Θα μας βοηθήσει να προβλέψουμε το μέλλον»

Βίντεο: Δείτε πώς σχηματίστηκαν οι ήπειροι της Γης- «Θα μας βοηθήσει να προβλέψουμε το μέλλον»

Αν και μπορεί να μην το παρατηρούμε πάντα, η επιφάνεια του πλανήτη μας μετακινείται συνεχώς κάτω από τα πόδια μας. Για να το αποδείξει αυτό, διεθνής ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία δημιούργησαν ένα μοντέλο των αλλαγών στο τοπίο της Γης τα τελευταία 100 εκατομμύρια χρόνια.

Οι δημιουργοί του μοντέλου έλαβαν υπόψη τον τρόπο με τον οποίο το κλίμα έχει επηρεάσει την κίνηση των ιζημάτων από τα ποτάμια και τις θάλασσες, καθώς και την κίνηση των τεκτονικών πλακών. Το μοντέλο αυτό μπορεί να επιτρέψει τον ακριβέστερο έλεγχο των θεωριών σχετικά με τις μελλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην επιφάνεια της Γης.

«Για να προβλέψουμε το μέλλον, πρέπει να κατανοήσουμε το παρελθόν. Αν ψάχνετε για ένα μοντέλο της αλληλεπίδρασης μεταξύ των λεκανών απορροής ποταμών, της διάβρωσης σε παγκόσμια κλίμακα και της εναπόθεσης ιζημάτων τα τελευταία 100 εκατομμύρια χρόνια, απλώς δεν υπάρχει. Λοιπόν, αυτή είναι μια μεγάλη πρόοδος. Δεν είναι μόνο ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να ερευνήσουμε το παρελθόν, αλλά θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν και να προβλέψουν το μέλλον» αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δρ. Τρίσταν Σέιλς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =