αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό ταξίδια με γιοτ, μέχρι σέρφ: Τα πιο μεγάλα δώρα εταιριών στους εργαζομένους τους

Από ταξίδια με γιοτ, μέχρι σέρφ: Τα πιο μεγάλα δώρα εταιριών στους εργαζομένους τους

Λίγα είναι τα πράγματα που μπορούν να σε αγχώσουν όσο η καθημερινή πάλη για το μεροκάματο, ειδικότερα δε στους δύσκολους καιρούς στους οποίους ζούμε. Πρόκειται για έναν αγώνα δίχως τελειωμό, για μια μάχη που μπορεί να βγάλει νοκ άουτ ακόμη και τους πιο «ψημένους» στον επαγγελματικό στίβο.

Από την άλλη, βέβαια, το πόσο υποφερτή είναι η επαγγελματική καθημερινότητα του καθενός μας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από μια σειρά παραγόντων, όπως για παράδειγμα οι σχέσεις με τους υπόλοιπους «σκλάβους στη γαλέρα» (βλέπε: συναδέλφους), το περιβάλλον εργασίας και το πόσο πολύ φαίνεται να σε «υπολογίζει» ο εκάστοτε εργοδότης ως επαγγελματία και, κυρίως, ως άνθρωπο.

Αυτό το τελευταίο κράτα το. Βλέπεις, κάπου εκεί έξω υπάρχουν εργοδότες που εκτός από μισθό, ασφάλιση και ένσημα, προσφέρουν και μια σειρά από εξτρά παροχές στους εργαζομένους τους, θέλοντας ενδεχομένως να τους δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο αλλά και να κάνουν τη ζωή τους λιγάκι καλύτερη.

Ιδού επτά πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως τις συνέλεξε το askmen.com.

Linkedin: Μαθήματα πολεμικών τεχνών

Το πιο “pro” Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από ένα μοναδικό εργασιακό περιβάλλον, προσφέρει ακόμη στους εργαζομένους του δωρεάν μαθήματα Thai Boxing και Brazilian Jiu-Jitsu, τα οποία πραγματοποιούνται στο γυμναστήριο που υπάρχει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Google: Δωρεάν πλύσιμο αυτοκινήτου και αλλαγή λαδιών

Εκτός από ένα απίστευτα γραφεία και υψηλούς μισθούς, οι υπάλληλοι της κορυφαίας, ίσως, εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο σήμερα σήμερα απολαμβάνουν ακόμη την παροχή του δωρεάν πλυσίματος και αλλαγής λαδιών για τα αυτοκίνητά τους.

Airbnb: Μετρητά για ταξίδια

Η εταιρεία που άλλαξε για πάντα τον τρόπο που κάνουμε διακοπές δε θα μπορούσε παρά να προσφέρει ένα ανάλογο «εξτραδάκι» στους εργαζομένους της: κάθε υπάλληλος της Airbnb λοιπόν λαμβάνει ετησίως ως μπόνους 2000 δολάρια (κάτι λιγότερο από 1800 ευρώ) για να ταξιδέψει όπου θέλει στον κόσμο.

Patagonia: Surfing εν ώρα εργασίας

Αν τυχόν δεν έχεις ακούσει μέχρι σήμερα το όνομά της, μάθε ότι η Patagonia αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα brands ρούχων και αξεσουάρ για τους λάτρεις των extreme sports. Το γεγονός λοιπόν ότι κάθε εργαζόμενος της έχει το δικαίωμα να κατά τη διάρκεια της εργασιακής ημέρας να αφήσει το πόστο του και να πάει για surfing (!), μάλλον δε θα πρέπει να προξενεί εντύπωση.

iCracked: Κρουαζιέρα με το εταιρικό yacht

Η iCracked θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της επισκευής προϊόντων της Apple, με τα γραφεία της να βρίσκονται στην παραθαλάσσια Redwood City, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Λαμβάνοντας αυτό το τελευταίο υπόψη, τα «μεγάλα κεφάλια» της εταιρείας θεώρησαν καλή ιδέα να επιτρέπουν στους εργαζομένους τους να χρησιμοποιούν χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση το εταιρικό yacht για τις ολιγοήμερες αποδράσεις τους από την καθημερινότητα.

Discovery Communications: Μαθήματα ψαρέματος -και όχι μόνο…

Η παραγωγός εταιρεία των MythBusters αλλά και αναρίθμητων βραβευμένων ντοκιμαντέρ προσφέρει στους εργαζομένους της εντελώς δωρεάν μια πληθώρα δραστηριοτήτων, από τις οποίες ξεχωρίζουν τα μαθήματα παραδοσιακών αφρικανικών χορών, τα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής αλλά κι εκείνα εκμάθησης ψαρέματος (!) με καλάμι (!!).

Facebook: Δωρεάν περιφερειακά για το PC

Ναι, το κορυφαίο Μέσο κοινωνικής δικτύωσης θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους εργοδότες στον κόσμο σήμερα. Και όχι μόνο επειδή οι εργαζόμενοί του μπορούν να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν ό,τι αξεσουάρ χρειάζονται για τον υπολογιστή τους, από ειδικούς αυτόματους πωλητές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =