αρχικηVIRALΑπόκοσμο θέαμα: Ο γιγάντιος κρατήρας που βρίσκεται στην Ελλάδα και ελάχιστοι έχουν αντικρίσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόκοσμο θέαμα: Ο γιγάντιος κρατήρας που βρίσκεται στην Ελλάδα και ελάχιστοι έχουν αντικρίσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα εντυπωσιακό βίντεο δημοσίευσε το YouTube κανάλι haanity. Σε αυτό βλέπουμε έναν γιγάντιο κρατήρα να καταγράφεται από ψηλά, με τη βοήθεια drone.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι ο συγκεκριμένος κρατήρας βρίσκεται στην Ελλάδα. Και συγκεκριμένα ανατολικά του Παρνασσού, όπως μπορείς να δεις στον παρακάτω χάρτη.

«Με διάμετρο που ξεπερνά τα 200 μέτρα και βάθος περίπου 40, από ψηλά αποτελεί ένα απίστευτο, απόκοσμο, εξωγήινο θέαμα. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Βασιλικά Βοιωτίας και δεσπόζει σε ένα βουνό, απόμακρος και δυσπρόσιτος, καθώς δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί σ’ αυτόν. Οι επιστήμονες διχάζονται σχετικά με την προέλευσή του. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δολίνη (κατακρημνισμένη κορυφή σπηλαίου) – σπήλαιο βέβαια δεν βλέπουμε να υπάρχει κοντά και θα πρέπει να ήταν τεράστιο αν υπήρξε και άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειτα για κρατήρα από μετεωρίτη, όπως αυτοί που βρίσκονται στο φεγγάρι. Η απόλυτη σιωπή που επικρατεί στο εσωτερικό του σπάει μόνο από τα τιτιβίσματα των πτηνών που βρίσκουν καταφύγιο στην όποια βλάστηση υπάρχει στο εσωτερικό του», τονίζει ο δημιουργός του βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =