αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν χρησιμοποιείς αυτές τις 5 φράσεις συχνά, τότε είσαι καλύτερος leader από ότι ίσως νομίζεις

Αν χρησιμοποιείς αυτές τις 5 φράσεις συχνά, τότε είσαι καλύτερος leader από ότι ίσως νομίζεις

Η ικανότητά σας να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με τους υπαλλήλους/ συνεργάτες σας είναι το κλειδί για την επιτυχία ως leader. Αλλά για να παρακινήσετε και να εμπνεύσετε τους ανθρώπους με λέξεις, χρειάζεται μια πολύ ανθρώπινη προσέγγιση στον τρόπο που τους μιλάτε.

Για παράδειγμα, συγχαίρετε τους εργαζομένους σας για την καλή δουλειά και τις υπερβάσεις που κάνουν; Αν ναι, πόσο συχνά; Αναγνωρίζετε τις προσπάθειες της ομάδας σας;

Αυτά που λες έχουν τη σημασία τους. Μπορούν να δημιουργήσουν μια καλή σχέση εμπιστοσύνης ή… να τα καταστρέψουν όλα. Τώρα λοιπόν θα δούμε 5 φράσεις που χρησιμοποιούν συχνά οι σπουδαίοι leaders. Έτσι όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό inc.com. Αν τις χρησιμοποιείς συχνά, τότε είσαι καλύτερος ηγέτης από ότι ίσως νομίζεις.

1# Δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε αυτό το project χωρίς τη βοήθειά σου. Ένας απλός τρόπος για να πεις ευχαριστώ σε κάποιον που έκανε την υπέρβαση, ειδικά αν σε έκανε να φαίνεσαι καλός στον ηγετικό σου ρόλο. Το να το λες δημόσια μπροστά σε όλη την ομάδα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και βάζει τον εργαζόμενο σου στο βάθρο που του αξίζει.

2# Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τις συμβουλές σου για το τι πρέπει να κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι οι ηγέτες που ζητούν συμβουλές θεωρούνται λιγότερο ικανοί. Αντίθετα, έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ζητούν συμβουλές είναι τελικά πιο ικανοί και αποτελεσματικοί. Ο λόγος που λειτουργεί αυτό είναι ότι οι πιο αποτελεσματικοί ηγέτες ζητούν βοήθεια όταν χρειάζεται και αφήνουν τις καλύτερες ιδέες να έρθουν στην επιφάνεια. Με τη σειρά τους, δημιουργούν ένα ανοιχτό πεδίο, έτσι ώστε οι άλλοι να είναι ελεύθεροι να κάνουν το ίδιο.

3# Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω; Αυτή η φράση ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη σε απίστευτα αγχωτικούς καιρούς που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία. Είναι επίσης χρήσιμο για τα μέλη της ομάδας που έχουν ένα πιεστικό deadline ή οποιοδήποτε challenging σενάριο. Η προσφορά βοήθειας καταδεικνύει ότι στηρίζετε κάθε στιγμή τους εργαζομένους σας.

4# Αυτό ήταν ξεκάθαρα δικό μου λάθος. Οι αποτελεσματικοί ηγέτες δεν κρύβονται πίσω από την αλαζονεία ή τον τίτλο τους, μεταφέροντας την ευθύνη σε κάποιον άλλο. Εμφανίζονται μπροστά με ταπεινότητα, για να αναγνωρίσουν και να αντιληφθούν τα λάθη τους. Έτσι δημιουργούν το πλαίσιο για να παραδέχονται και οι αλλοι τα λάθη τους. Και όλοι μαζί να φτάνουν στις καλύτερες λύσεις.

5# Δεν ξέρω. Όντως, είναι άβολο να παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις κάτι, ειδικά όταν είσαι σε έναν ηγετικό ρόλο όπου οι άνθρωποι περιμένουν από εσένα να έχεις όλες τις απαντήσεις. Αλλά πρέπει να ξεκινήσεις να νιώθεις άνετα με την μη γνώση. Σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, δεν μπορείς να ξέρεις τα πάντα. Είναι χρήσιμο λοιπόν κάποιες φορές να παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις κάτι, και να αναζητάς νέες γνώσεις και οπτικές, έτσι ώστε να αναπτυχθείς και να βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 1 =