αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό είναι το πιο παλιό torrent παγκοσμίως. Και παραμένει ακόμα ενεργό

Αυτό είναι το πιο παλιό torrent παγκοσμίως. Και παραμένει ακόμα ενεργό

Το torrent «The Fanimatrix» δημοσιεύτηκε το 2003 όταν και το BitTorrent ήταν ακόμη ένα σχετικά νέο πρωτόκολλο. Εκείνη την εποχή, ο δημιουργός του torrent το έβλεπε ως τη μόνη προσιτή επιλογή για να μοιραστεί την ταινία του με τον υπόλοιπο κόσμο. Πλέον, αυτό το torrent γίνεται 18 ετών.

Το BitTorrent είναι ένας εξαιρετικός μηχανισμός διανομής αρχείων, αλλά για να «ζήσει» ένα αρχείο σε αυτόν τον κόσμο, τουλάχιστον ένα άτομο πρέπει να συνεχίσει να το μοιράζεται. Αυτό σημαίνει πως τα περισσότερα torrents τελικά γίνονται μη διαθέσιμα αφού το κοινό χάσει το ενδιαφέρον του. Ωστόσο, ορισμένα torrents φαίνεται να «ζουν» για πάντα.

Το Fanimatrix πρόκειται για το πιο παλιό torrent παγκοσμίως και πρόκειται ουσιαστικά για μία μικρή μήκους ταινία βασισμένη στο Matrix. Το torrent δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 και παραμένει ακόμη ενεργό, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα. Η ταινία γυρίστηκε από μία ομάδα φίλων στη Νέα Ζηλανδία με το budget να αγγίζει μόλις τα $800. Μάλιστα, τα μισά από αυτά τα χρήματα δαπανήθηκαν για την αγορά των δερμάτινων μπουφάν.

Πηγή: insomnia.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 20 =