αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν δεν θες να γίνεσαι «χαλί» να σε πατήσουν, εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Αν δεν θες να γίνεσαι «χαλί» να σε πατήσουν, εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Το έχουμε ξανά πει: Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ευγενικοί και συμπονετικοί. Ωστόσο, πάντα πρέπει να βάζουμε τα όριά μας. Πρέπει να νοιαζόμαστε για τους άλλους ανθρώπους, αλλά να μη φτάνουμε στο σημείο που απειλείται η δική μας ευτυχία.

Μερικοί άνθρωποι βλέπουν την καλοσύνη και την ευγένεια ως αδυναμία, και βρίσκουν έτσι την δίοδο για να πάρουν ό,τι μπορούν από εσένα.

Το αμερικανικό aconsciousrethink.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις αν δεν θες να γίνεσαι «χαλί» να σε πατήσουν. Δες τες παρακάτω.

Σημείωση: Τη στιγμή που θα αρχίσετε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας, θα υπάρξει σύγκρουση, και πιθανότατα θα χάσετε κάποιους ανθρώπους που θεωρούσατε φίλους και αγαπημένους. Γιατί; Επειδή μερικοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για εσένα, ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα μόνο για το τι μπορείς να κάνεις για αυτούς. Όταν αρχίσεις να υπερασπίζεστε τον εαυτό σου και να βάζεις τα όριά σου, θα απομακρυνθούν και θα αναζητήσουν… πιο εύκολους στόχους.

1 || Μάθε να λες «όχι»

Είναι ίσως η πιο ισχυρή λέξη που θα εμποδίσει τους άλλους να σε παρασύρουν στα δικά τους μονοπάτια. Οι άνθρωποι που είναι χειραγωγοί συχνά αναζητούν τρόπο να ξεπεράσουν το όχι. Θα προσεγγίσουν ξανά την κατάσταση από διαφορετικές οπτικές γωνίες για να προσπαθήσουν να βρουν ένα ναι. Εάν εντοπίσετε αυτό το είδος συμπεριφοράς, ο άλλος μάλλον δεν νοιάζεται για εσάς. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε πάντα να αποφύγετε ή να εμποδίσετε τη συζήτηση. Μερικές φορές είναι χρήσιμο να εξηγήσετε περισσότερα σε κάποιον που γνωρίζετε ότι δεν σας εκμεταλλεύεται. Τα άτομα που πραγματικά νοιάζονται για εσάς θα είναι ΟΚ με το «όχι» σας και την εξήγησή σας για αυτό. Δεν θα προσπαθήσουν να περάσουν τα όρια που έχετε θέσει.

2 || Βάλε τα όρια σου

Το να πεις «όχι» είναι η θέσπιση ορίου. Υπάρχουν όμως και άλλα όρια που θα πρέπει να θέσετε. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι εργάζεστε σε μια απαιτητική δουλειά. Μπορεί να υπονοούν ότι πρέπει να βλέπετε τα επαγγελματικά emails μετά τη δουλειά ή να σας καλούν στο τηλέφωνο εκτός ωραρίου. Σε ορισμένα επαγγέλματα, υπάρχουν προσδοκίες ότι οι εργαζόμενοι πρέπει πάντα ή τακτικά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες του στιλ: «Πάντα μαζευόμαστε για να πιούμε κοκτέιλ μετά τη δουλειά κάθε Παρασκευή!». Θα χρειαστεί να βρείτε έναν τρόπο να πείτε όχι και να θέσετε αυτά τα όρια εάν δεν θέλετε να κάνετε αυτά τα πράγματα. Το όριο δεν χρειάζεται πάντα να δηλώνεται από πριν. Μπορεί απλά να μην σηκώνετε το τηλέφωνό σας σε ώρες εκτός ωραρίου ή απλά να πηγαίνετε σπίτι αντί να πηγαίνετε στο μπαρ με τους συναδέλφους σας.

3 || Ποτέ μην κάνεις τίποτα για κάποιον άλλον επειδή νιώθεις άσχημα για αυτόν

Οτιδήποτε κάνετε για οποιονδήποτε άλλον θα πρέπει να το κάνετε επειδή είναι κάτι που θέλετε να κάνετε για εκείνον, όχι επειδή αισθάνεστε άσχημα για εκείνον. Ο ευκολότερος τρόπος για να σας πείσει κάποιος να κάνετε κάτι, είναι να παίξει με τα συναισθήματά σας. Θα δείτε αυτό το είδος πειθούς παντού. Συνήθως χρησιμοποιούν την αίσθηση του καθήκοντος, της ενοχής ή της συμπόνιας.

4 || Μην κάνεις κάτι απλά επειδή περιμένεις… ένα αντάλλαγμα

Πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα και θεωρούμε ότι αν κάνουμε… το καλό παιδί, αν δώσουμε κάτι σε κάποιον ή αν λέμε «ναι σε όλα», τότε και οι άλλοι θα είναι καλοί μαζί μας στην συνέχεια. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό το σενάριο δεν επιβεβαιώνεται. Και καταλήγεις να είσαι εύκολος στόχος. Το «χαλί» που όλοι το πατούν. Οτιδήποτε επιλέγετε να κάνετε σε αυτή τη ζωή θα πρέπει να γίνει επειδή αισθάνεστε ότι είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνετε, χωρίς προσδοκίες για το τι μπορείτε να βγάλετε από αυτό. Διαφορετικά, θα καταδικάσετε τον εαυτό σας σε έναν κύκλο εκμεταλλεύσεων και αταίριαστων σχέσεων- και όχι μόνο με άτομα που είναι κακόβουλα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι στη σωστή θέση ή δεν είναι ‘εξοπλισμένοι’ για να παρέχουν αυτό που μπορεί να χρειαστείτε.

5 || Νιώσε άνετα με τις… συγκρούσεις

Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να είναι «χαλί» για τους άλλους, απλά για να αποφύγουν τις συγκρούσεις, τους τσακωμούς και την δυσφορία. Λάθος κίνηση. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό και περιμένετε από τα άλλα άτομα να έχουν κατά νου τις δικές σας ανάγκες ή συμφέροντά. Δεν λειτουργούν έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι. Εάν είναι γνωστό ότι λυγίζετε υπό πίεση, τότε θα ασκήσουν πίεση μέχρι να υποχωρήσετε. Ξέρουν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά έξυπνοι τρόποι για να χειριστείς μια συζήτηση με ένα ναρκισσιστή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 8 =