αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά έξυπνοι τρόποι για να χειριστείς μια συζήτηση με ένα ναρκισσιστή

Επτά έξυπνοι τρόποι για να χειριστείς μια συζήτηση με ένα ναρκισσιστή

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για τους ναρκισσιστές. Ο ναρκισσισμός είναι ένα από τα πιο τοξικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας που μπορεί να έχει ένα άτομο και μπορεί να προκαλέσει ανείπωτη ζημιά στους ανθρώπους γύρω του.

Η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από τις δικές τους επιθυμίες και ανάγκες, τους νοιάζει μόνο το πόσο τους αγαπούν οι άλλοι άνθρωποι, και κάνουν συνεχώς σχέδια για το πώς θα χειραγωγούν τους άλλους ανθρώπους για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Τα κακά νέα: Δεν μπορούμε πάντα να αποφύγουμε τέτοιους ανθρώπους. Είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική μας ζωή. Τα καλά νέα: Υπάρχουν τρόποι για να διαχειριστείς μια συζήτηση με ένα τέτοιο άτομο. Και να μην παγιδευτείς στα «δίχτυα» του. Εδώ είναι 7 απλά τρικ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

1. Τράβα την προσοχή τους

Στους ναρκισσιστές αρέσει να συνεχίζουν να μιλούν για τον εαυτό τους. Επομένως, εάν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή τους, πρέπει να τους επαινείτε ή να τους κολακεύετε. Μόνο τότε θα μπορέσετε να τους παρασύρετε στη συζήτηση. Μόλις ρίξετε την προσοχή του ναρκισσιστή πάνω σας, θα μπορείτε να εφαρμόσετε πιο εύκολα τις συμβουλές θα δείτε παρακάτω.

2. Κράτα το σύντομο

Οι ναρκισσιστές λατρεύουν να ασχολούνται με τη ζωή τους. Και, αν δεν θέλετε να κολλήσετε στην παγίδα τους, είναι καλύτερο να περιορίσετε τις συζητήσεις σας στο ελάχιστο. Βλέπετε, οι ναρκισσιστές έχουν πρόβλημα με τις ανθρώπινες σχέσεις. Ως αποτέλεσμα, δυσκολεύονται να αναπτύξουν ενσυναίσθηση και οικειότητα. Η παράταση των συνομιλιών μαζί τους θα κάνει αυτές τις ελλείψεις να ξεχυθούν, γι’ αυτό είναι πάντα καλύτερο να κρατάτε τις συνομιλίες σας σύντομες και ‘γλυκές’. Μια απάντηση «ναι» ή «όχι» στις ερωτήσεις τους, αρκεί.

3. Χρησιμοποίησε τη λέξη “εγώ”

Η χρήση του «εγώ» είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μιλήσετε με έναν ναρκισσιστή. Δείχνει υπευθυνότητα. Το «εγώ» όχι μόνο θα σας αποτρέψει από το να τους επικρίνετε ακούσια, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δείξετε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν χρησιμοποιείς φράσεις με το «εγώ» περιέχουν: Μια σύντομη, μη κατηγορηματική περιγραφή της συμπεριφοράς που θεωρείτε απαράδεκτη. Τα αισθήματά σου. Η απτή και συγκεκριμένη επίδραση της συμπεριφοράς τους πάνω σας. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, αντί να πείτε «Δεν ακούς τι έχω να πω», η καλύτερη εναλλακτική είναι να πείτε, «εγώ νομίζω ότι δεν άκουσες αυτό που σου είπα πριν».

4. Μείνε ουδέτερος

Οι ναρκισσιστές λατρεύουν να επιβάλλουν τις απόψεις και τα πλαίσια τους. Πάντα πιστεύουν ότι έχουν δίκιο και θέλουν να συμφωνήσεις μαζί τους. Για αυτούς δεν έχει σημασία αν συμφωνείτε (ή να διαφωνείτε) μαζί τους, για το Χ θέμα. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τη συζήτηση ειρηνική, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε ουδέτεροι.

5. Γίνε ο συνήγορος του εαυτού σου

Ναι, είπαμε ότι πρέπει να ακούσεις την άλλη πλευρά, και να κρατήσεις ένα… ειρηνικό πλαίσιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις χαλί να σε πατήσουν. Θα χρειαστεί να διεκδικήσετε για εαυτό σας και να τους αντισταθείτε, ειδικά όταν προσπαθούν να σας κατηγορήσουν (ή να σας ντροπιάσουν). Με άλλα λόγια, όταν μιλάς σε έναν ναρκισσιστή, είναι σημαντικό να: Επαναλάβεις τα points σου, να μείνεις πιστός στη θέση σου, και να θέσεις όρια.

6. Δεν μπορείς να αλλάξεις τον άλλο, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσεις

Ίσως πιστεύετε ότι ακολουθώντας τις συμβουλές αυτές, θα μπορούσατε να αλλάξετε τον ναρκισσιστικό τρόπο που κινείται κάποιος (κρυφό ή όχι.) Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει. Μπορείτε να προσπαθήσετε να αφιερώσετε όλο το χρόνο, την ενέργεια και την προσπάθειά σας για να αλλάξετε τέτοιους ανθρώπους. Αλλά αν δεν ενδιαφέρονται να κάνουν μια αλλαγή, όλα αυτά θα είναι μάταια. Τούτου λεχθέντος, μην καταδικάζετε τον εαυτό σας αν συνεχίσει ο άλλος να βαδίζει στον ίδιο δρόμο. Δεν απέτυχες, απλώς είναι ο τρόπος του.

7. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν πιάσει, μείνε μακριά

Μπορεί να ακολουθήσετε όλες τις παραπάνω συμβουλές και να εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να συνομιλήσετε με έναν νάρκισσο. Τότε, το καλύτερο είναι να απομακρυνθείτε. Σίγουρα, μπορεί να είναι δύσκολο να υποχωρήσετε – ειδικά αν βρίσκεστε στο αποκορύφωμα μιας συζήτησης που έχει μετατραπεί… σε ντιμπέιτ. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν πρέπει να μαλώνετε όταν είστε θυμωμένοι. Κάντε ένα βήμα πίσω και βάλτε σε μια σειρά τις σκέψεις σας. Μόλις είστε πιο ήρεμοι, θα είναι πιο εύκολο να μιλήσετε ξανά μαζί τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − seven =