αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Lockdown τύπου Μαρτίου ξεκινά στην Αττική (συν απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκες παντού)

Ανακοινώθηκε: Lockdown τύπου Μαρτίου ξεκινά στην Αττική (συν απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκες παντού)

Είναι πλέον επίσημο: Lockdown τύπου Μαρτίου ξεκινά στην Αττική από μεθαύριο, Πέμπτη. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό διάγγελμα του. Από τις 11 Φεβρουαρίου, στις 06:00 θα κλείσουν καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια και σχολεία. Ως τις 28 Φεβρουαρίου. Φυσικά κλειστή παραμένει η εστίαση (μόνο take away και delivery ανοιχτά).

«Θα μπορούσαμε να περιμένουμε ακόμη κάποιες μέρες, αλλά το καμπανάκι είναι ηχηρό και έχουμε μάθει να λειτουργούμε ώστε να προλαμβάνουμε και να μην ακολουθούμε το πρόβλημα, για να σώζουμε ζωές. Γιατί προϋπόθεση για την πρόοδο της Ελλάδας είναι οι υγιείς Έλληνες. Όλοι εμείς, που πρέπει, τώρα, να αμυνθούμε στην ύστατη επίθεση του ιού πριν από την οριστική νίκη του εμβολιασμού. Γιατί είναι σίγουρο ότι αύριο θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος αν σήμερα υπερβούμε τα τελευταία εμπόδια χωρίς απώλειες. Γνωρίζουμε ότι από τον Απρίλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα. Όμως, τώρα πρέπει να προλάβουμε τον κίνδυνο!» είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Με βάση τα νέα δεδομένα, λοιπόν, αναλαμβάνω την ευθύνη των πρόσθετων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Έτσι, από μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους» συμπλήρωσε.

«Δεν θα κρυφτώ: Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού. Από μας εξαρτάται τι θα συμβαίνει κάθε φορά. Όμως είναι και το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία. Η Πολιτεία έχει το σχέδιο, ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Έλληνες να έχουν θωρακιστεί. Στόχος είναι να συναντηθούμε με εκείνη τη στιγμή ακμαίοι και δυνατοί.» είπε ο ίδιος.

Ενώ παράλληλα τόνισε: «Γνωρίζω τι σημαίνουν όλα αυτά για την οικονομία. Για τον έμπορο που κρατά κλειστό το μαγαζί του και τον επαγγελματία που αφήνει τη δουλειά του. Για τον εργαζόμενο, αλλά και για τον άνεργο. Θα ξαναπώ, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία. Ούτε καλοί πελάτες χωρίς υγιείς πολίτες. Άλλωστε, μία προσπάθεια δύο εβδομάδων τώρα, μπορεί να φέρει νωρίτερα το πλήρες άνοιγμα της αγοράς».

Μπορεί να αναφέρεται ως «lockdown τύπου Μαρτίου», να υπενθυμίσουμε πάντως ότι στο lockdown του Μαρτίου δεν υπήρχε η νυχτερινή απαγόρευση στις 21:00 (ή στις 18:00), και επίσης δεν φοράγαμε μάσκες. Δύο μέτρα που τώρα παραμένουν ενεργά και προστίθενται στα υπόλοιπα- εκτός αν έχουμε κάποια έκτακτη αλλαγή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συνέντευξη Δρ. Ιωαννίδη: «Η Ελλάδα έχει ένα από τα σκληρότερα, αλλά και πιο αναποτελεσματικά lockdown στον κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 15 =