αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑλλάζουν χέρια το «Αθηνών Αρένα» και το «Διογένης»

Αλλάζουν χέρια το «Αθηνών Αρένα» και το «Διογένης»

Σε νέα χέρια περνούν τα κέντρα διασκέδασης «Αθηνών Αρένα» και «Διογένης». Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των συμφωνιών εξυγίανσης εταιρειών συμφερόντων Ι. Παπαθεοχάρη, οι οποίες υπογράφηκαν με πιστώτριες τράπεζες και προμηθευτές τον περασμένο Αύγουστο και επικυρώθηκαν δικαστικά τον Απρίλιο.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου κατατέθηκαν από τις εταιρείες «Δείγμα Επενδυτική ΑΕ» και «Νίκη και Πολύμνια ΑΕ» συμφωνίες εξυγίανσης, με συναίνεση του συνόλου των τραπεζών αλλά και της συντριπτικής πλειονότητας των υπόλοιπων πιστωτών.

Νέος ιδιοκτήτης είναι η Prodea.

Στην περίπτωση της «Νίκη και Πολύμνια ΑΕ», η οποία κατέχει το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το «Αθηνών Αρένα», η συμφωνία εξυγίανσης, με συναίνεση του 100% των πιστωτών με ειδικό προνόμιο καθώς και του 87,1% των πιστωτών με λοιπές απαιτήσεις, προβλέπει τη μεταβίβαση του Αθηνών Αρένα στην Prodea. Το κύριο μέρος του τιμήματος καταλήγει στους ενυπόθηκους δανειστές της (τράπεζες).

Για τη Δείγμα Επενδυτική, η οποία κατέχει εμπορικό κέντρο (Agora Sygrou) επί της Λ. Συγγρού, όπου στεγάζεται, μεταξύ άλλων, το κέντρο διασκέδασης «Διογένης», η συμφωνία εξυγίανσης (σ.σ. με συμφωνία του 100% των πιστωτών με προνόμιο) προβλέπει τα εξής: η εταιρεία θα περάσει υπό τον έλεγχο της Prodea, μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα καλυφθεί από την ΑΕΕΑΠ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + two =