αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα αποκαλύπτει ότι 48 εκατ. λογαριασμοί στο Twitter δεν αντιστοιχούν σε πραγματικούς ανθρώπους

Έρευνα αποκαλύπτει ότι 48 εκατ. λογαριασμοί στο Twitter δεν αντιστοιχούν σε πραγματικούς ανθρώπους

Το τελευταίο «like», «retweet» ή «follow» που λάβατε στο Twitter ενδέχεται να μην ήταν καν από άνθρωπο, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ερευνητές διαπίστωσαν πως σχεδόν το 15% των λογαριασμών στο Twitter είναι bots και στους 319 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες που μετρά, εκτιμάται πως τα 48 εκατομμύρια από αυτούς είναι προγράμματα υπολογιστών. Ενώ κάποια bots φέρνουν αναστάτωση στο Twitter, κάποια άλλα φέρεται να είναι «ιδιαιτέρως ωφέλιμα», καθώς προειδοποιούν τον κόσμο για φυσικές καταστροφές ή εκφέρουν άποψη από το πρίσμα του πελάτη, όπως διαβάζουμε στη LIFO.

Η πρόσφατη έρευνα στο Twitter που πραγματοποίησε το University of Southern California, χρησιμοποιώντας 1.150 χαρακτηριστικά από έξι τάξεις, έγινε για να εντοπιστούν οι λογαριασμοί που είναι bots. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, περίπου ένα ποσοστό μεταξύ 9 και 15% των ενεργών λογαριασμών στο Twitter, ήτοι περίπου 14 εκατομμύρια λογαριασμοί, είναι bots.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων πως τα bots επιδεικνύουν επίσης διαφορετικών τύπων συμπεριφορές. «Τα απλά bots έχουν την τάση να κάνουν retweet μεταξύ τους, κάνοντας συχνά αναφορά σε πιο “ψαγμένα” bots. Αυτά κάνουν επίσης retweet, αλλά δεν κάνουν ποτέ αναφορά σε ανθρώπους. Ενδεχομένως δεν είναι σε θέση να αλληλεπιδράσουν με αληθινούς ανθρώπους», αναφέρει η έρευνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fifteen =