αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να απομακρυνθείς από έναν άνθρωπο

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να απομακρυνθείς από έναν άνθρωπο

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Είναι αυτοί που μπορούν να μας δώσουν ώθηση προς τα εμπρός ή να μας σαμποτάρουν. Αλλά πως θα ξέρεις ποιους ανθρώπους πρέπει να έχεις κοντά σου; Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις ένα… ξεσκαρτάρισμα. Σε αυτή θα δεις 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να απομακρυνθείς από έναν άνθρωπο που έχεις στον κύκλο σου.

Οι άνθρωποι με αυτά τα χαρακτηριστικά, μόνο αρνητικά μπορούν να σε επηρεάσουν και να σε κρατήσουν μακριά από τους στόχους σου.

1# Είναι υπερβολικά ανταγωνιστικοί. Είναι λογικό μέσα σε έναν χώρο εργασίας να υπάρχει ανταγωνισμός. Αλλά υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ξεπερνούν κάθε όριο. Είναι ανταγωνιστικοί για τα μεγάλα και τα μικρά πράγματα. Οτιδήποτε κι αν μοιραστείς μαζί τους, έχουν «κάτι καλύτερο» να επιδείξουν. Μάλλον πρέπει να μείνετε μακριά από ανθρώπους που μετατρέπουν κάθε μικρό πράγμα σε… διαγωνισμό. Γενικά δημιουργούν αγχωτικές φιλίες και σίγουρα θα μπορούσατε να βρείτε καλύτερους ανθρώπους για να χτίσετε σχέσεις.

2# Εκμεταλλεύονται τις ανασφάλειες σου. Όλοι έχουμε ανασφάλειες, αλλά μερικοί από εμάς απλά δεν ξέρουμε πώς να χειριστούμε αυτές τις ανασφάλειες με τον σωστό τρόπο – γινόμαστε πολύ ευάλωτοι ή δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας εξαιτίας τους. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που το αντιλαμβάνονται εύκολα και χρησιμοποιούν την ανασφάλειά σας προς όφελός τους.

3# Νιώθεις εξουθενωμένος κάθε φορά που είσαι μαζί τους. Υπάρχουν άνθρωποι που εξαντλούν την ενέργειά σας τόσο γρήγορα που η αλληλεπίδραση μαζί τους σας αφήνει πάντα αισθητά εξαντλημένους. Μπορεί να σκέφτεστε κάθε φορά: «Θεέ μου, είναι τόσο κουραστικό να κάνεις παρέα με αυτόν». Και δεν είναι καν ένα «καλό» είδος εξάντλησης! Αυτοί οι άνθρωποι – που μερικές φορές αποκαλούνται Social Vampires – σας «στραγγίζουν» τόσο γρήγορα που το να είστε απλά κοντά τους είναι κουραστικό. Είναι σαν να είναι μια μαύρη τρύπα, που σου ρουφάει την ενέργεια.

4# Λένε φράσεις σε στιλ «όλοι οι φίλοι μου με αφήνουν και δεν ξέρω γιατί». Ίσως αναρωτιέστε γιατί οι άνθρωποι μπορεί να είναι τόσο κακοί με κάποιον που δεν φαίνεται καθόλου τόσο κακός. Μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα κοινωνικός ή αξιολάτρευτος και ίσως να θέλετε να τον προστατέψετε. Αλλά πρόσεχε. Τις περισσότερες φορές, οφείλεται στο πώς είναι αυτό το άτομο. Ίσως έχει ιστορικό χειραγώγησης ή να είναι νάρκισσος ή να έχει άλλα αρνητικά στοιχεία που απωθούν τους ανθρώπους. Σίγουρα, μπορεί να υπάρξουν στιγμές που κάποιοι άνθρωποι είχαν απλώς κακή τύχη ή απλώς είχαν κολλήσει σε λάθος παρέες. Και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχουν αλλάξει. Αλλά όπως λέει και η παροιμία, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Γιατί να θέλουν όλοι να είναι μακριά του;

5# Μοιράζονται τα μυστικά σου. Όλοι θέλουμε κάποιον για να μοιραστούμε τα μυστικά μας, πράγματα που μας απασχολούν ή διάφορες σκέψεις μας. Και υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται αυτή την επιθυμία. Μοιράζονται μυστικά τριγύρω, ελπίζοντας ότι θα κάνουν τους ανθρώπους να τους συμπαθίσουν γι’ αυτό. Και συχνά πετυχαίνει, γιατί κάνει αυτούς τους ανθρώπους να νιώθουν εμπιστοσύνη. Φυσικά, αυτός είναι ένας λόγος για να μην τους εμπιστεύεσαι. Αν μοιράζονται τα μυστικά των άλλων ανθρώπων μαζί σας, το πιθανότερο είναι ότι μοιράζονται τα μυστικά σας και με άλλους.

6# Δεν δέχονται καμία διαφορετική άποψη. Το βλέπουμε έντονα στην εποχή που ζούμε. Πολλοί είναι αυτοί που δεν δέχονται καμία διαφορετική άποψη. Θεωρούν ότι μόνο η δική τους είναι η σωστή. Όλοι έχουμε διαφορετικά υπόβαθρα, έχουμε ζήσει διαφορετικές εμπειρίες, και αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον κόσμο γύρω μας. Ετσι είναι πιθανό να έχουμε διαφορετικές απόψεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε άποψη που διαφέρει από τη δική σου είναι λάθος. Οι άνθρωποι που εγκλωβίζονται με ανθρώπους που έχουν μόνο παρόμοιες απόψεις με τις δικές τους, συχνά γίνονται ρηχοί, πεισματάρηδες και ιδιαίτερα εχθρικοί σε κάθε τι που τους φαίνεται διαφορετικό. Αν βρείτε κάποιον που τα βλέπει όλα άσπρα ή μαύρα, και να εκφράζει ακραίο θαυμασμό ή αποστροφή για τα πράγματα για τα οποία έχει άποψη, κρατήστε αποστάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =