αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι παράλληλα projects για εσωστρεφείς: Βγάλε χρήματα χωρίς… να μιλάς σε άνθρωπο | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Έξι παράλληλα projects για εσωστρεφείς: Βγάλε χρήματα χωρίς… να μιλάς σε άνθρωπο | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Έχουμε γράψει αρκετές λίστες με projects που μπορεί να ξεκινήσει κάποιος, ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού του. Και να έχει ένα παράλληλο εισόδημα. Είναι επίσης πιθανό να έχεις ακούσει πολλούς experts να μιλούν για το πως μπορείς να βγάλεις χρήματα από ένα side project.

Τώρα θα δούμε μια λίστα για… εσωστρεφείς. Ναι, μπορεί να είσαι και εσύ ένας τέτοιος τύπος. Από την μία θέλεις να ξεκινήσεις μία παράλληλη δραστηριότητα και να βγάλεις χρήματα, αλλά από την άλλη δεν θες να μιλάς με… άπειρο κόσμο καθημερινά. Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 6 παράλληλα projects ιδανικά για εσωστρεφείς. Άλλωστε η remote εποχή στην οποία ζούμε, δίνει στους εσωστρεφείς -και όχι μόνο- την ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα μόνοι στο σπίτι τους, χωρίς να ανησυχούν για τις καθημερινές μετακινήσεις εκεί έξω ή για τις πολλές αλληλεπιδράσεις με άλλους ανθρώπους.

1 | Γράψε ένα e-Book. Η συγγραφή βιβλίων είναι έτσι κι αλλιώς μία μοναχική διαδικασία. Ήθελες πάντα να δημοσιοποιήσεις μερικές από τις εμπειρίες σου ή να ξεκινήσεις να γράφεις μια ιστορία φαντασίας; Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο πρακτικά. Μπορείς να γράψεις ένα e-Book. Ναι, μπορείς να το δουλεύεις ευέλικτα μέσα στην εργάσιμη ημέρα σου. Όταν το ολοκληρώσεις μπορείς να το ανεβάσεις σε πλατφόρμες όπως οι Amazon Kindle Direct Publishing και Smashwords. Δωρεάν.

2 | Vlogging. Το vlogging, τα βιντεάκια δηλαδή, είναι ένας καλός τρόπος για να βγάλει κανείς χρήματα από το σπίτι του. Οι πετυχημένοι vloggers μπορούν να εξασφαλίσουν έναν καλό μισθό μόνο με τα βιντεάκια τους. H λογική και εδώ απλή: Φτιάχνεις βίντεο, προσπαθείς να μαζέψεις views, μετά κλείνεις deals με brands. Πλατφόρμες όπως το YouTube ή τα social media μπορούν να σε βοηθήσουν. Θυμήσου και την περίπτωση του Έλληνα YouTuber που έβγαλε κέρδη 53.100 ευρώ από το κανάλι του στο YouTube το 2021. Μπορείς να ξεκινήσεις απλά με το κινητό σου, αν έχει καλή κάμερα. Και σταδιακά να αναβαθμίσεις τον εξοπλισμό σου.

3 | Ξεκίνα το δικό σου blog. Ναι, μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο του σπιτιού σου, μόνος, με ελάχιστο μπάτζετ. Στην συνέχεια θα μπορείς να γράφεις τα άρθρα σου και να τα δημοσιοποιείς με τους ρυθμούς που θες. Αν δεν είσαι τόσο εσωστρεφής ή απλά θες να αλλάξεις παραστάσεις στο μέλλον, θα έχεις πάντα και την επιλογή να πάρεις το laptop σου και να δουλέψεις από κάποιο cafe ή κάποιον κοινόχρηστο χώρο. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να ξεκινήσεις το δικό σου blog με ελάχιστο μπάτζετ και να βγάλεις χρήματα.

4 | Συμμετοχή σε online έρευνες. Υπάρχουν αρκετά ξένα websites που σε πληρώνουν για να συμμετέχεις σε έρευνες, χρησιμοποιώντας το laptop σου. Πολλοί άνθρωποι έχουν αναπτύξει μια τέτοια δραστηριότητα. Για να κερδίσεις ένα αξιοπρόσεκτο εισόδημα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εγγραφείς σε αρκετά τέτοια sites, και έτσι να συμπληρώνεις περισσότερες έρευνες συνολικά. Αν σε ενδιαφέρει δες εδώ 9 websites που σε πληρώνουν για να συμπληρώνεις online έρευνες, από το δωμάτιο σου.

5 | Graphic design. Πολλοί εσωστρεφείς που αρχίζουν να ασχολούνται με τον σχεδιασμό – ακόμα κι αν δεν έχουν σχεδιάσει στο παρελθόν – ανακαλύπτουν ότι έχουν ταλέντο σε αυτό. Εργαλεία όπως το Canva μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε infographics, email templates, γραμματοσειρές και πολλά άλλα. Πριν ξεκινήσετε, σκεφτείτε:

Τι είδους υπηρεσίες θέλετε να προσφέρετε

Η αγορά και η τιμολόγηση του πελάτη-στόχου σας

Ποιο λογισμικό(α) θα χρησιμοποιήσετε

6 | Affiliate Marketing. Eνα μοντέλο που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Και έχει αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, με τα social κανάλια που υπάρχουν πλέον. Έχεις, για παράδειγμα, ένα Instagram Account με πολλούς followers; Μπορείς να κλείσεις συνεργασίες με brands που ενδιαφέρονται για αυτό το κοινό, και ανάλογα με τις πωλήσεις που θα κάνεις μέσα από το προφίλ σου, να παίρνεις την σχετική προμήθεια. Όσο περισσότερα αποτελέσματα φέρνεις, τόσο περισσότερα θα είναι και τα χρήματα που θα εισπράττεις. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί επίσης να λειτουργήσει μέσα από ένα κανάλι στο YouTube ή μέσα από ένα blog. Να σημειώσουμε βέβαια ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα χρήματα που θα σου φέρει αυτό το μοντέλο είναι λίγα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =