αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈκανες και εσύ ανάρτηση… για να αλλάξεις τον αλγόριθμο του Facebook; Άδικος κόπος

Έκανες και εσύ ανάρτηση… για να αλλάξεις τον αλγόριθμο του Facebook; Άδικος κόπος

Τι τελευταίες ημέρες έχει γίνει viral μια ανάρτηση στο ελληνικό Facebook. Αυτή λέει ότι αν ποστάρεις το μήνυμα που περιέχει, τότε αυτομάτως θα… παρακάμψεις τον αλγόριθμο του Facebook. Και δεν θα βλέπεις αναρτήσεις ”μόνο από 25 φίλους σου”. Φυσικά κανένα από αυτά τα στοιχεία δεν ισχύει, αφού ο αλγόριθμος του FB λειτουργεί διαφορετικά. Και ούτε μπορείς να τον παρακάμψεις με ένα post.

Tο μήνυμα που ποστάρουν πολλοί χρήστες

Κι εγώ αποφάσισα να παρακάμψω την αλλαγή του αλγόριθμου του Facebook, σημειώνοντας ότι δεν βλέπω τόσους πολλούς φίλους.
Δείτε πώς να αποφύγετε να ακούτε τους ίδιους 25 φίλους του fb και κανέναν άλλο. Οι ενημερώσεις σας δείχνουν πρόσφατες μόνο δημοσιεύσεις από τους ίδιους λίγους ανθρώπους, περίπου 25, αρκετές φορές το ίδιο, επειδή το facebook έχει νέο αλγόριθμο. Το σύστημά τους επιλέγει άτομα που διαβάζουν τη δημοσίευσή σας. Ωστόσο, θα ήθελα να επιλέξω για τον εαυτό μου, γι ‘ αυτό σας ζητώ μια χάρη. Αν διαβάσετε αυτό το μήνυμα αφήστε μου ένα γρήγορο σχόλιο, ένα “γεια”, ένα αυτοκόλλητο, ό,τι θέλετε, έτσι θα εμφανίζεται στις ενημερώσεις μου. Διαφορετικά το facebook επιλέγει τι να μου δείξει, και δεν χρειάζομαι το facebook για να διαλέξω τους φίλους μου. Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης αφορούν την επικοινωνία.
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτό το κείμενο στον τοίχο σας ώστε να μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αλληλεπίδραση με όλες τις επαφές σας και να παρακάμψετε το σύστημα.
Σας ευχαριστώ για την πληροφορία όσων έχουν ήδη αντιγράψει και επικολλήσει τα παραπάνω.
Πατήστε το δάχτυλο σε όλη τη δημοσίευση και εμφανίζεται ” αντιγραφή “. πατήστε ” αντιγραφή “, μετά πηγαίνετε στη σελίδα σας, ξεκινήστε μια νέα δημοσίευση και βάλτε το δάχτυλό σας σε όλο το λευκό πεδίο. Φαίνεται “επικόλληση”, κλικ και εδώ απλά αντιγραφή. Ευχαριστώ

Πώς πραγματικά δουλεύει ο αλγόριθμος:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + one =