αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥποτροφίες ΕΣΠΑ για προπτυχιακές σπουδές σε 3.685 φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη την Ελλάδα- Ποια είναι τα κριτήρια

Υποτροφίες ΕΣΠΑ για προπτυχιακές σπουδές σε 3.685 φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη την Ελλάδα- Ποια είναι τα κριτήρια

Το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών θα χορηγήσει 3.685 προπτυχιακές υποτροφίες σε επιμελείς φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες. Οι υποτροφίες θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης  ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των ΑμεΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες. Ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει στα 12.803.681 ευρώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Επιμελείς φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες.

Τι χρηματοδοτείται

Οι υποτροφίες χορηγούνται για διάστημα 9 μηνών, από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 και ανέρχονται σε:

  • 380 ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους
  • 200 ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν στον τόπο κατοικίας τους.

Περίοδος υποβολής

από 19/6/2018 έως 3/7/2018 (έως τις 16:00)

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://ikv-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =