αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «μυστικό» του Elon Musk με το οποίο αποκτά γνώσεις πιο γρήγορα από όλους τους άλλους

Το «μυστικό» του Elon Musk με το οποίο αποκτά γνώσεις πιο γρήγορα από όλους τους άλλους

Ο Elon Musk θεωρείται ένας από τους πιο καινοτόμους επιχειρηματίες στον κόσμο. Και ένα από τα πιο «δυνατά μυαλά». Φυσικά, ο ίδιος έχει γεννηθεί με ένα έμφυτο ταλέντο. Ωστόσο, χρησιμοποιεί την δική του τακτική, έτσι ώστε να καταφέρνει να αποκτά όλο και περισσότερες γνώσεις. Και μάλιστα το πετυχαίνει αυτό πιο γρήγορα από τον μέσο άνθρωπο.

Σκέψου το: Δεν είναι απλό να μάθεις… για διαστημικούς πυραύλους στη μέση της καριέρας σου. Ενώ πριν έχεις ιδρύσει την PayPal και έχεις ασχοληθεί με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πράγματα, δηλαδή, που δεν έχουν άμεση σχέση το ένα με το άλλο. Θα πρέπει να ξέρεις το πως θα «ταξινομήσεις» τις πληροφορίες μέσα στο μυαλό σου.

Σε ένα ιντερνετικό διάλογο που είχε ο Elon Musk στο Reddit με έναν απλό χρήστη, αποκάλυψε την τακτική του.

«Είναι σημαντικό να βλέπετε την γνώση, ως ένα σημασιολογικό δέντρο. Σιγουρευτείτε ότι ξέρετε τις βασικές αρχές, δηλαδή τον κoρμό και τα μεγάλα κλαδιά, πριν μπείτε στα φύλλα- λεπτομέρειες» τονίζει ο Musk.

Με τον γνωστό επιχειρηματία να συμπληρώνει: «Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μάθουν πολύ περισσότερα πράγματα από όσα πιστεύουν». Η τακτική του Musk είναι ξεκάθαρη: Όταν θέλεις να μάθεις ένα νέο αντικείμενο, πρέπει να δεις πρώτα τις βασικές δομές του. Και στη συνέχεια να πας στις λεπτομέρειες. Δεν έχει νόημα να κάνεις το αντίστροφο ή να πας να μάθεις… όλες τις πληροφορίες μαζί.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com, αυτό έχει σημασία και στην απομνημόνευση γενικότερα. Ο καλύτερος τρόπος για να θυμάσαι κάτι, είναι να το «συνδέσεις» με κάτι που ήδη γνωρίζεις. Χρειάζονται κάποιοι πνευματικοί «γάντζοι». Αν λοιπόν μάθεις τα βασικά στοιχεία ενός θέματος- κλάδου- επιστήμης, αυτά μπορούν να χρησιμέψουν ως «γάντζοι» για να αναπτύξεις γρήγορα τις γνώσεις σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =