αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Elon Musk θέλει να έχεις 4 χαρακτηριστικά, για να σε προσλάβει στην SpaceX (και δεν κάνει την διαφορά το βιογραφικό)

Ο Elon Musk θέλει να έχεις 4 χαρακτηριστικά, για να σε προσλάβει στην SpaceX (και δεν κάνει την διαφορά το βιογραφικό)

Έχει έναν μεγάλο σκοπό: Να πάει τον άνθρωπο στον Άρη. Και γενικότερα να κάνει τον άνθρωπο διαπλανητικό. Μιλάμε φυσικά για τον Elon Musk και την SpaceX. Με τα μεγάλα σχέδια να μην σταματούν ποτέ. Φυσικά, για να φτάσει σε τέτοιους στόχους, η εταιρία αναπτύσσεται συνεχώς και κάνει προσλήψεις.

Άραγε, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κάποιος, για να προσληφθεί στην SpaceX; Ο vice president of human resources, Brian Bjelde, της εταιρίας, κάνει τα πράγματα πολύ συγκεκριμένα. «Είμαστε εκεί έξω ψάχνοντας άτομα που θέλουν να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τον στόχο του να κάνουμε τους ανθρώπους διαπλανητικούς», λέει ο ίδιος, όπως διαβάζουμε στο CNBC. Και παραθέτει τα 4 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις, αν θέλεις να προσληφθείς στη SpaceX: όρεξη για εξερεύνηση, πάθος, κίνηtra και ταλέντο.

Μάλιστα το έμπειρο στέλεχος ξεκαθαρίζει ότι το βιογραφικό δεν κάνει την διαφορά. «Το βιογραφικό παραθέτει μια λίστα με τα επιτεύγματα, και αυτό δεν είναι πάντα ενδεικτικό της επιτυχίας – το βιογραφικό δεν πρόκειται να καθίσει στο κάθισμα τη Δευτέρα για να κάνει τη δουλειά», εξηγεί.

Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση του Elon Musk κάνει προσλήψεις. Πολλές προσλήψεις. Μπαίνοντας στην σελίδα της SpaceX, μπορείς να δεις ότι αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτές πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Κάποια αναμενόμενες, όπως οι μηχανικοί. Και κάποιες άλλες πιο απρόσμενες… όπως baristas και editors. Δείτε στο παρακάτω γράφημα του Business Insider το πως κατανέμονται οι θέσεις με βάση την ειδικότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να δείτε αναλυτικά την λίστα ΕΔΩ. Και γιατί όχι, να δοκιμάσετε τις πιθανότητες σας να εργαστείτε στην SpaceX. Αρκεί να είστε διατεθειμένοι να μετακομίσετε στις ΗΠΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 7 =