αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 7 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πληρώνεις τους εργαζομένους σου πάνω από τον «μέσο όρο»

Οι 7 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πληρώνεις τους εργαζομένους σου πάνω από τον «μέσο όρο»

Οι μισθοί των εργαζομένων είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για έναν επιχειρηματία και τους HR Managers. Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να λάβεις υπόψη. Τα τρέχοντα και τα μελλοντικά έσοδα της εταιρίας, το «κόστος ευκαιρίας» με τον εκάστοτε εργαζόμενο, αλλά και τον αντίκτυπο που θα έχουν οι μισθοί σου στις όποιες προσλήψεις θελήσεις να κάνεις.

Είναι διεργασίες που μπορούν να οδηγήσουν την επιχείρηση σου στην απόλυτη επιτυχία ή στην αποτυχία. Επίσης, οι μισθοί που προσφέρεις, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που κοιτούν οι εργαζόμενοι, όταν αναζητούν μια νέα δουλειά.

Στην Ελλάδα, είναι αλήθεια ότι συχνά βλέπουμε κακοπληρωμένους εργαζομένους, οι οποίοι μη έχοντας άλλη επιλογή, δουλεύουν για πολλές ώρες με λίγα χρήματα. Δεν είναι ικανοποιημένοι, αλλά μένουν αναγκαστικά στην ίδια εταιρία. Και προσφέρουν… μόνο τα απαραίτητα που προβλέπει ο ρόλος τους. Τώρα θα δούμε την άλλη πλευρά. Το αμερικανικό inc.com λέει ότι είναι χρήσιμο για μια εταιρία να πληρώνει τους εργαζομένους της πάνω από τον «μέσο όρο». Και εδώ είναι οι 7 λόγοι.

1# Θέλεις τα ταλέντα που υπάρχουν εκεί έξω; Υπάρχουν άνθρωποι με συγκεκριμένες δεξιότητες στο επαγγελματικό πεδίο. Αν θέλεις να προσελκύσεις τους καλύτερους από αυτούς, είναι να τους προσφέρεις έναν καλό μισθό. Αλλιώς θα πας σε πιο… αβέβαιες επιλογές.

2# Μεγαλύτερη αποδοτικότητα: Δίνοντας μεγαλύτερους μισθούς, ουσιαστικά λες στους εργαζομένους σου ότι θέλεις να αποδίδουν τα μέγιστα. Και όταν οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι πληρώνονται περισσότερο, σε σχέση με συναδέλφους τους σε άλλες εταιρίες, θα δείξουν μεγαλύτερη διάθεση για δουλειά. Αντίθετα, αν δεν πληρώνεις καλά, αυτό σίγουρα δεν είναι ένα κίνητρο για να εργαστεί κάποιος σκληρά.

3# Φτιάχνεις τη φήμη σου, από στόμα σε στόμα: Δεν είναι μόνο ότι θα έχεις χαρούμενους υπαλλήλους. Αλλά αυτοί οι υπάλληλοι θα αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για εσένα. Θα μιλούν με καλά λόγια για την εταιρία στους φίλους και γνωστούς τους. Και θα τους προτρέπουν να έρθουν και εκείνοι στην εταιρία.

4# Οι εργαζόμενοι δεν θα θέλουν να φύγουν: Είτε είσαι μικρή είτε μεγάλη εταιρία, θα λύσεις ένα πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι δεν θα θέλουν να φύγουν… στην πρώτη ευκαιρία. Και πως να γίνει αυτό, όταν ξέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πάρουν λίγότερα χρήματα.

5# Εστιάζουν στην δουλειά: Όταν δεν έχεις να ανησυχείς για τα λεφτά, εστιάζεις περισσότερο στη δουλειά. Αν οι εργαζόμενοι σου δεν ανησυχούν για το πως θα καλύψουν τα άμεσα έξοδα τους, τότε θα είναι συγκεντρωμένοι στην δουλειά και θα αποδίδουν καλύτερα.

6# Θα ανταμείβεις σωστά τους ανθρώπους: Μέσα σε όλα τα επιχειρήματα, δεν πρέπει να ξεχνάς το ίσως πιο σημαντικό. Όταν κάποιος κάνει μια καλή δουλειά, πρέπει να λαμβάνει και την αμοιβή που του αξίζει. Δίνοντας καλούς μισθούς, θα ανταμείβεις σωστά τους ανθρώπους που έχεις στην ομάδα σου.

7# Θα χρειάζεσαι λιγότερους υπαλλήλους για τα βασικά tasks: Αν συγκεντρώσεις τους πιο ταλαντούχους εργαζομένους, όπως είπαμε η παραγωγή θα είναι μεγαλύτερη. Δύο ταλέντα από το «πάνω ράφι» μπορούν να φέρουν μεγαλύτερα αποτελέσματα, από ότι 3 «μέτριοι» εργαζόμενοι. Άρα αν καταφέρεις να έχεις τους καλύτερους στην εταιρία σου, θα χρειάζεσαι πιθανότατα λιγότερα άτομα για τα βασικά tasks.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 12 =