αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκίνητο 50 τ.μ. στο Γαλάτσι πωλήθηκε προς 5.000 ευρώ: Η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα

Ακίνητο 50 τ.μ. στο Γαλάτσι πωλήθηκε προς 5.000 ευρώ: Η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα

Σοκ στην κτηματαγορά προκαλούν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, τα οποία δείχνουν ότι το 2017 έγιναν συμβόλαια για μεταβιβάσεις ακινήτων, όπου το τίμημα δεν ξεπερνούσε τις 5.000 ευρώ.

Για παράδειγμα, στο Γαλάτσι πουλήθηκε, το πρώτο τρίμηνο του 2017, ακίνητο 50 τ.μ. με το τίμημα να διαμορφώνεται στα 5.000 ευρώ, όταν η αντικειμενική του αξία ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Αντίστοιχες περιπτώσεις παρατηρούνται σε όλη την επικράτεια, με έμφαση στο λεκανοπέδιο και τις λεγόμενες «πλούσιες» περιοχές, όπως η Γλυφάδα, όπου ακίνητο αξίας 293.000 ευρώ, πουλήθηκε έναντι 80.000.

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, στην περιοχή του Ζωγράφου ακίνητο πωλήθηκε έναντι 100 ευρώ ανά τ.μ. Τα παραδείγματα είναι δεκάδες και δείχνουν ότι πολλοί ιδιοκτήτες αναγκάζονται να πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές τις περιουσίες τους.

Αιτία είναι κυρίως η οικονομική κρίση, αναφέρουν οι ειδικοί του χώρου, ωστόσο επισημαίνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις συμβολαίων, κυρίως σε αυτές που η αξία είναι παρά πολύ χαμηλή, διακινείται και μαύρο χρήμα.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους (πολίτες, επαγγελματίες, φορείς κλπ) να παρακολουθούν τη διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων. Η εφαρμογή είναι πληροφοριακού χαρακτήρα. Η χρήση της εφαρμογής αυτής είναι απλή και γίνεται ανώνυμα. Ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για τις αξίες των μεταβιβάσεων ακινήτων ανά περιοχή, βάσει κριτηρίων τα οποία επιλέγει ο ίδιος από τα διαθέσιμα στην εφαρμογή, έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιεί είτε γενικές είτε πιο εξειδικευμένες αναζητήσεις. Η εφαρμογή έχει σχεδιασθεί με τρόπο που να εξασφαλίζεται η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και η ανωνυμία των εμπλεκομένων μερών».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 18 =