αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠεριουσιακά στοιχεία της ελληνικής Sprider Stores πωλούνται σε μισή τιμή

Περιουσιακά στοιχεία της ελληνικής Sprider Stores πωλούνται σε μισή τιμή

Εδώ και τέσσερα χρόνια από την πτώχευση της Sprider Stores κανένα από τα περιουσιακά στοιχεία της άλλοτε κραταιής εταιρείας ένδυσης και υπόδησης δεν έχει καταστεί δυνατό να προσελκύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον μέσω της διαδικασίας των πλειστηριασμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τα – περιζήτητα κάποτε – εμπορεύματα της Sprider παραμένουν στα αζήτητα, όπως αναφέρει το capital.gr. Η αξία του αποθέματος της πτωχής εταιρείας είχε εκτιμηθεί τέλη 2014 σε 975,1 χιλιάδες ευρώ. Τμήμα αυτού υπήρξε αντικείμενο λεηλασίας, ενώ η υγρασία έχει καταστρέψει την μεγαλύτερη ποσότητα ειδών ένδυσης και υπόδησης που παραμένει σε αποθήκες.

Έτσι, σε μία προσπάθεια προσέλκυσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος και κατ’ επέκταση εσόδων, ο σύνδικος της εταιρείας μείωσε στο μισό την τιμή του προς εκποίηση παγίου εξοπλισμού που βρίσκεται σε αποθήκες στη Ξάνθη. Ωστόσο, παραμένει αβέβαιο εάν θα υπάρξουν αγοραστές για τον εξοπλισμό που βρισκόταν στα γραφεία της Sprider και τιμάται, πλέον, προς μόλις 5.000 ευρώ (από 10.000 ευρώ).

“Πρόκειται για πραγματικό “ξεπούλημα”, καθώς στόχος είναι να αντληθούν έστω κάποια έσοδα” σημειώνει στο Capital.gr ενημερωμένη πηγή.

Ανύπαρκτο είναι το ενδιαφέρον και για την ακίνητη περιουσία της Sprider Stores, η οποία βγαίνει στο σφυρί στην αντικειμενική αξία και σύμφωνα με την έκθεση περιουσιακής κατάστασης, είναι εκτιμώμενης αξίας 5 εκατ. ευρώ.

Έτσι, τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του κτηρίου της Sprider στον Πειραιά που είχε βγει στο σφυρί προς 3,7 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =