αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑWelcome Stores: Η ελληνική αλυσίδα που ξεκίνησε από τα Βόρεια και έχει εξαπλωθεί σε όλη την χώρα

Welcome Stores: Η ελληνική αλυσίδα που ξεκίνησε από τα Βόρεια και έχει εξαπλωθεί σε όλη την χώρα

Ήταν μέσα στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, το 2011, όταν 19 επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας αποφάσισαν να δημιουργήσουν την δική τους συνεργατική αλυσίδα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Επτά χρόνια μετά η αλυσίδα Welcome Stores μετρά 84 καταστήματα σε όλη τη χώρα με τον συνολικό της τζίρο να φθάνει τα 59 εκατ. ευρώ και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Μετά από το 2017 που ήταν μια καλή χρονιά όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14% η αλυσίδα Welcome Stores συνεχίζει το πλάνο ανάπτυξης της με στόχο να φθάσει τα 90 καταστήματα το 2019 και τα 100 καταστήματα μέχρι το 2020. Όπως τονίζει στο insider.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Βασίλης Λέττας, τα Welcome Stores είναι η μοναδική αλυσίδα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών που ξεκίνησε και επεκτείνεται κατά βάση εκτός της Αθήνας. «Δύναμη μας είναι η επαρχία», υπογραμμίζει σημειώνοντας ωστόσο ότι η αλυσίδα σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία της τόσο στην Αττική όσο και στην νότια Ελλάδα.

Πέρα από τους ιδρυτές, τα υπόλοιπα καταστήματα Welcome Stores είναι frachise, τα οποία μοιράζονται το δίκτυο διανομής, το κεντρικό σύστημα προώθησης και μάρκετινγκ της αλυσίδας, αλλά και την εμπειρία των στελεχών της. Όπως σημειώνει ο κ. Λέττας ο ανταγωνισμός στον κλάδο είναι ιδιαίτερα σκληρός, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως όλες οι αλυσίδες λίγο-πολύ τις ίδιες συσκευές πουλάνε. «Αυτό που κάνει την διαφορά είναι η παρουσία του επιχειρηματία στο κατάστημα, η γνώση του αντικειμένου και η καλή διαχείριση», τονίζει.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η επένδυση περισσότερων από 400 χιλιάδων ευρώ για την ανακαίνιση καταστημάτων αλλά και η ολοκλήρωση του e-shop Welcome Stores με την διοίκηση να εκτιμά πως το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να επιδράσει πολύ θετικά στις πωλήσεις των καταστημάτων της.

Ανοδικό και το 2018

Η διοίκηση της εταιρείας θέλει ο τζίρος των καταστημάτων Welcome Stores πανελλαδικά να φθάσει τα 65 εκατ. ευρώ το 2018 και ο κ. Λέττας εμφανίζεται αισιόδοξος ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί. Ήδη οι πωλήσεις των καταστημάτων είναι αυξημένες κατά 3% με 4% σε σχέση με πέρσι και αυτό όταν οι πρώτοι μήνες του χρόνου είναι παραδοσιακά οι πιο αδύναμοι για τον κλάδο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Welcome Stores δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο χειρισμός των εθνικών θεμάτων στην οικονομία. Όπως σημειώνει ήδη λόγω των προβλημάτων με την πΓΔΜ αλλά και της έντασης με την Τουρκία οι καταναλωτές έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα πιο προσεκτικοί, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Πάντως ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της εταιρείας του και φέτος και τονίζει: «Είμαστε παιδιά της κρίσης. Και όταν ξεκινάς μέσα στην κρίση μαθαίνεις στα πιο δύσκολα».

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 18 =