αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑWarren Buffett: Αυτό είναι το Νο1 λάθος κάνουν οι γονείς όταν μαθαίνουν για τα χρήματα στα παιδιά τους

Warren Buffett: Αυτό είναι το Νο1 λάθος κάνουν οι γονείς όταν μαθαίνουν για τα χρήματα στα παιδιά τους

Για τον Warren Buffett έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επενδυτές και είναι σταθερά μέσα στους ποιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.

Σίγουρα ξέρει κάτι από… διαχείριση χρημάτων.

«Ο πατέρας μου ήταν η μεγαλύτερη έμπνευσή μου», είχε πει ο Buffett σε μία συνέντευξή του στο CNBC. Συμπληρώνοντας: «Αυτό που έμαθα από εκείνον σε μικρή ηλικία ήταν να έχω τις σωστές συνήθειες από νωρίς. Η αποταμίευση ήταν ένα σημαντικό μάθημα που μου έδωσε». 

Όταν τον ρώτησαν ποιο πιστεύει ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γονείς όταν διδάσκουν τα παιδιά του για το χρήμα, ο δισεκατομμυριούχος είπε: «Κάποιες φορές, οι γονείς περιμένουν ώσπου τα παιδιά τους να φτάσουν 10 χρόνων για να αρχίσουν να τους μιλούν για τη διαχείριση των χρημάτων. Ενώ θα μπορούσαν να αρχίσουν όταν τα παιδιά τους πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο». 

Μία μελέτη του Cambridge University διαπίστωσε ότι τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν βασικές έννοιες των χρημάτων από τις ηλικίες των τριών ή τεσσάρων. Και έως τα επτά, διαμορφώνονται βασικές οικονομικές συμπεριφορές της μετέπειτα ζωής. 

«Οι περισσότεροι γονείς ήδη γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να διδάξουν τα παιδιά τους για το χρήμα και πώς να το διαχειρίζονται σωστά», αναγνώρισε ο γνωστός επενδυτής. Όμως, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να το γνωρίζουν και να το εφαρμόζουν. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 9 =