αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑVodafone: Έκαναν update σε εφαρμογή και… διέρρευσαν δεδομένα χρηστών

Vodafone: Έκαναν update σε εφαρμογή και… διέρρευσαν δεδομένα χρηστών

Νωρίς την προηγούμενη Τετάρτη στη Νέα Ζηλανδία, οι πελάτες της Vodafone χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της εταιρείας μπορούσαν να δουν λεπτομέρειες για άλλους πελάτες. Στην ουσία, το app της Vodafone έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει άμεση πρόσβαση σε λογαριασμούς και για διαχείρηση του account κάθε χρήστη, ενώ παράλληλα παρέχει πληροφορίες για τις κλήσεις, πόντους ανταμοιβής, προσφορές και data plans.

Μία ακόμη χρήση της εφαρμογής MyVodafone είναι να μπλοκάρει έναν αριθμό τηλεφώνου σε περίπτωση κλοπής ή ακόμα και σε περίπτωση απώλειας. Αυτό συμβαίνει καθώς διαθέτει πληροφορίες, που αν για κάποιο λόγο διαρρεύσουν θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα και θα εκθέσουν την ιδιωτικότητά του εκάστοτε χρήστη.

Για την διαρροή της προηγούμενης Τετάρτης, η εταιρεία έσπευσε να πραγματοποιήσει ανακοίνωση. Η ανακοίνωση αυτή λοιπόν, έλεγε ότι όντως υπήρξε παραβίαση η οποία συνέβη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου upgrade του app. Το αποτέλεσμα; Πολλοί χρήστες επιχειρώντας να συνδεθούν με το account τους, τελικά συνδέθηκαν στο account κάποιου άλλου. Στην πραγματικότητα οι χρήστες όταν συνδέονταν στο app έβλεπαν πληροφορίες για τους λογαριασμούς άλλων χρηστών και όταν προσπαθούσαν να αποσυνδεθούν και να συνδεθούν εκ νέου, το αποτέλεσμα αυτό δεν αλλάζε.

Bέβαια το πρόβλημα δε διήρκησε για πολύ, αφού η εταιρεία επανέφερε τις ρυθμίσεις σε λιγότερο από 15 λεπτά. Αυτός ο χρόνος όμως ήταν αρκετός, για να γίνει ορατό το πρόβλημα σε κάποιους πελάτες της εταιρείας.

Για την ώρα δεν είναι σαφές πόσοι χρήστες αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα, αλλά το σίγουρο είναι ότι επικρατεί ο προβληματισμός για το αν και κατά πόσο η Vodafone θα διαχειριστεί όπως πρέπει το σφάλμα, καθώς και αν τα προσωπικά τους δεδομένα έχουν διαρρεύσει.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών είναι κύρια προτεραιότητα, για αυτό και έχουν προβεί στην λήψη αποφάσεων για την επίλυση του θέματος, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους χρήστες.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + fourteen =