αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑTravis Kalanick: O πρώην CEO της Uber ξεφορτώθηκε το 90% των μετοχών του μέσα σε μόλις 1μισι μήνα

Travis Kalanick: O πρώην CEO της Uber ξεφορτώθηκε το 90% των μετοχών του μέσα σε μόλις 1μισι μήνα

Το σερί πωλήσεων μετοχών της Uber από τον Travis Kalanick συνεχίζεται: πλέον έχουν ξεπεράσει το όριο των 2,5 δισ. δολαρίων. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έχει ρευστοποιήσει πάνω από το 90% του ποσοστού του στην Uber, που αντιστοιχεί σε σχεδόν 90 εκατ. μετοχές, από τις 6 Νοεμβρίου όταν έληξε η περίοδος υποχρεωτικής διακράτησης μετοχών δίνοντας στα στελέχη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας να πουλήσουν μετοχές τους.

Τις προηγούμενες έξι εβδομάδες, ο Kalanick πούλησε μετοχές αξίας σχεδόν 2,5 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού αξίας 600 εκατ. δολαρίων που κατείχε το φιλανθρωπικό του ίδρυμα. Το Forbes εκτιμά ότι η καθαρή περιουσία του Kalanick ανέρχεται στο ποσό των 2,7 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα από τα 3,5 δισ. δολάρια που είχε υπολογίσει στις αρχές Οκτωβρίου με αφορμή τη σύνταξη της λίστας Forbes 400 (σ.μ. με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική). Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του πλέον προέρχεται από περιουσιακά στοιχεία που δεν συνδέονται με την Uber. Το Forbes δεν υπολογίζει τα καταπιστεύματα των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων ως μέρος της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων, αφού τα συγκεκριμένα κεφάλαια προορίζονται για φιλανθρωποικούς σκοπούς.

Σημειώνεται πάντως ότι είναι ασυνήθιστο για ένα μέλος διοικητικού συμβουλίου μιας εταιρείας να ρευστοποιεί ένα τόσο μεγάλο ποσοστό των μετοχών του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Uber, όπως ο διευθύνων σύμβουλος Dara Khosrowshahi και ο Ronald Sugar, έχουν από την πλευρά τους προχωρήσει σε αγορές μετοχών της εταιρείας. Σε ό,τι αφορά τον συνιδρυτή της Uber, Garrett Camp, έχει πουλήσει μετοχές αξίας σχεδόν 50 εκατ. δολαρίων ενώ έχει εκχωρήσει επιπλέον 8 εκατ. μετοχές (αξίας περίπου 225 εκατ. δολαρίων) σε μια άγνωστη οντότητα. Ο εκπρόσωπος του Camp δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Forbes να σχολιάσει το θέμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 13 =