αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑTo ακίνητο του επιχειρηματία Καρούζου στο κέντρο της Γλυφάδας βγαίνει σε πλειστηριασμό

To ακίνητο του επιχειρηματία Καρούζου στο κέντρο της Γλυφάδας βγαίνει σε πλειστηριασμό

Μια ακόμη σελίδα θα προστεθεί στο σήριαλ της πολύκροτης υπόθεσης αγοραπωλησίας ακινήτων στο οποίο βασικοί πρωταγωνιστές υπήρξαν ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα. Ένα ακόμη ακίνητο φιλέτο, το οποίο ανήκε σε εταιρεία που συνδεόταν με την άλλοτε επιχειρηματική δράση του ζευγαριού έκανε την εμφάνισή του στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στις 22 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για ένα οικόπεδο, το οποίο βγαίνει προς εκποίηση για οφειλές της Carouzos Real Estate. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 7,761 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Πρόκειται για ένα οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Κύπρου και Γρηγορίου Λαμπράκη στον αριθμό 29 στην καρδιά της Γλυφάδας, καθώς απέχει μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο από την κεντρική οδό Αγγ. Μεταξά, η οποία αποτελεί τον εμπορικό πυρήνα της περιοχής.

Το εν λόγω οικόπεδο, το οποίο εκτείνεται σε μια συνολική επιφάνεια 2.145,04 τ.μ., είναι πλήρως οριοθετημένο και παραμένει αδόμητο, ενώ βρίσκεται σε θέση ήπιας κλίσης μορφολογίας εδάφους. Η συγκεκριμένη έκταση ουσιαστικά προήλθε από τη συνένωση τριών αυτοτελών ακινήτων, τα οποία η οφειλέτιδα Carouzos Real Estate απέκτησε το 2006. Στόχος μάλιστα της εταιρείας ήταν να κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο οικόπεδο οριζόντια ιδιοκτησία με χώρους στάθμευσης στο υπόγειο, όπως προκύπτει από την πράξη σύστασης η οποία χρονολογείται από το 2009.

Η έρευνα της κτηματαγοράς για την περιοχή

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το οικόπεδο βρίσκεται σε θέση εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Γλυφάδας, ενώ ο συντελεστής δόμησης του οικοπέδου εκτιμάται σε 0,80 και η επιτρεπόμενη κάλυψη σε 1/3. Το οικόπεδο εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από την Αγγ. Μεταξά, τον δρόμο με την μεγαλύτερη εμπορικότητα, στον οποίο διατηρούν καταστήματα οι περισσότερες επώνυμες εταιρείες λιανικής πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά τη ζήτηση για ακίνητα στην περιοχή, όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, η κεντρική εμπορική ζώνη της Γλυφάδας παρουσιάζει γενικά υψηλή πυκνότητα δόμησης και καλή γενικά ρυμοτομία, γνωρίζει, ωστόσο, ελάχιστο ρυθμό ανάπτυξης και κατασκευής νέων κτιρίων, ο οποίος οφείλεται στην έλλειψη διαθέσιμων οικοπέδων, ενώ παρουσιάζει έντονο πρόβλημα στάθμευσης που επιδεινώνεται κατά τις εργάσιμες ώρες των εμπορικών καταστημάτων.

Σύμφωνα με την έρευνα της κτηματαγοράς διαπιστώθηκε ότι “οι τιμές μίσθωσης εμπορικών καταστημάτων, σε θέσεις υψηλής προβολής και εμπορικότητας, επί της Αγγ. Μεταξά στη Γλυφάδα, κυμαίνονται γενικά σήμερα μεταξύ 70-120 € / τ.μ. ανηγμένης επιφάνειας ισογείου. Επιπλέον, εμπορικά καταστήματα εντός του κεντρικού εμπορικού πυρήνα της Γλυφάδας, σε δευτερεύοντες όμως δρόμους σε σχέση με την Μεταξά (ενδεικτικά αναφέρονται Γρηγορίου Λαμπράκη, Ανδρέα Λαζαράκη) συγκεντρώνουν μισθωτικές αξίες που κυμαίνονται γενικά μεταξύ 30 – 70 € / τ.μ. Οι τιμές μίσθωσης γραφειακών χώρων, σύγχρονων προδιαγραφών, πολυτελούς κατασκευής, σε θέσεις αξιόλογης προβολής εντός του κεντρικού εμπορικού πυρήνα της Γλυφάδας, κυμαίνονται γενικά σήμερα μεταξύ 16 – 28 € / τ.μ.

Να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό ακίνητο που ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του ζεύγους Καρούζου-Σκαφτούρα που βγαίνει στο σφυρί, καθώς στις 11 Μαΐου θα γίνει προσπάθεια εκποίησης ενός πολυώροφου κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται, μεταξύ άλλων, κατάστημα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Σκλαβενίτης και το οποίο βρίσκεται απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης, επί των οδών Φιλαδέλφειας 8 και Σάμου στην Αθήνα. Επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank, η οποία προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση για οφειλές της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ακινήτου, Larissis Station SA (πρώην Karouzos Station), ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 8,75 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή του κτιρίου ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 2010, ενώ αρχικά είχε φιλοξενήσει ταυτόχρονα ένα hypermarket της Carrefour καθώς και ένα κατάστημα της αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών Saturn. Όταν αποχώρησε η Saturn από την χώρα μας, το κατάστημα έκλεισε και παρέμεινε σε λειτουργία μόνο το κατάστημα της Carrefour, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε Σκλαβενίτης μετά τη συμφωνία με την Μαρινόπουλος.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 8 =