αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSignal: Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που μπαίνουν όλοι τώρα. Την χρησιμοποιεί ακόμα και ο Edward Snowden

Signal: Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που μπαίνουν όλοι τώρα. Την χρησιμοποιεί ακόμα και ο Edward Snowden

Είναι πιθανό να έχεις ακούσει για την εφαρμογή Signal τις τελευταίες ημέρες. Αν δεν την γνώριζες ήδη. Τώρα γνωστή σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό λόγω ενός tweet που έκανε ο Elon Musk. Μέσα από το οποίο πρότεινε στους followers του να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Αλλά τι ακριβώς κάνει η Signal; Eίναι μία εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές της οποίας το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι η έμφαση στην ασφάλεια.

Προσφέρει δηλαδή “end-to-end encryption” (κρυπτογράφηση από τον αποστολέα μέχρι τον παραλήπτη), μια τέχνική η οποία θεωρητικά θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί και απο όλους τους γνωστούς άλλους Messengers όπως: Skype, Whatsapp, Viber, Telegram, Microsoft Teams και Facebook Messenger. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γίνει μέσω του Signal έχει πρόσβαση μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης. Κανείς άλλος.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι για να ανταλλάξεις μηνύματα μέσα από την συγκεκριμένη εφαρμογή, πρέπει να την έχει κάνει download και ο συνομιλητής σου.

Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον, είναι ότι κατά καιρούς έχει κάνει δηλώσεις σχετικά με την εφαρμογή ακόμα και ο Edward Snowden. Ο οποίος έχει αποκαλύψει ότι χρησιμοποιεί την εν λόγω εφαρμογή και την προτείνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − three =