αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑProject Αριστοτέλης: Η Google ξόδεψε 2 χρόνια μελετώντας 180 ομάδες της. Κατέληξε στο ότι η τέλεια ομάδα έχει 5 χαρακτηριστικά

Project Αριστοτέλης: Η Google ξόδεψε 2 χρόνια μελετώντας 180 ομάδες της. Κατέληξε στο ότι η τέλεια ομάδα έχει 5 χαρακτηριστικά

Τελικά, πως είναι η τέλεια ομάδα; Την ίδια απορία, μάλλον είχε και η Google. Για την ακρίβεια, ο τεχνολογικός κολοσσός, βάλθηκε να διαπιστώσει γιατί ορισμένες ομάδες πάνε μπροστά, ενώ άλλες δεν τα καταφέρνουν. Η προφανής απάντηση σε αυτό, θα ήταν ότι οι καλύτερες ομάδες είναι αυτές που αποτελούνται από τα καλύτερα μέλη.

Κάτι τέτοιο όμως μάλλον δεν ισχύει. Η Google «έτρεξε» για 2 χρόνια το «Project Αριστοτέλης». Έτσι ώστε να βρει απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια του οποίου, φυσικά, ξόδεψε και αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Για να γίνει το εγχείρημα, όπως διαβάζουμε στο inc.com, η εταιρία μίσθωσε στατιστικολόγους, οργανωτικούς ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, μηχανικούς και ερευνητές. Συμμετείχαν 180 ομάδες της Google, ενώ έγιναν πάνω από 200 συνεντεύξεις. Στόχος, να βρεθεί το μείγμα της τέλειας ομάδας.

Και μετά από όλα αυτά, έχουμε αποτελέσματα. Η Google κατέληξε, ότι η τέλεια ομάδα έχει τα παρακάτω 5 χαρακτηριστικά.

1- Αξιοπιστία: Τα μέλη της ομάδας κάνουν πράγματα εκγαίρως και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες.

2- Δομή: Οι καλές ομάδες έχουν σαφείς ρόλους στο εσωτερικό, δομή και συγκεκριμένους στόχους.

3- Σημασία: Ναι, το κάθε έργο έχει προσωπική σημασία για το κάθε μέλος της ομάδας.

4- Αντίκτυπος: Η ομάδα πιστεύει ότι η δουλεία της φέρνει ένα αποτέλεσμα και έχει θετικό αντίκτυπο.

5- Ψυχολογική ασφάλεια: Κάθε μέλος πρέπει να νιώθει ασφάλεια και ελευθερία να πει τις ιδέες και τις ερωτήσεις του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =