αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑPiala: Η εταιρία που δίνει έξτρα ημέρες διακοπών στους εργαζομένους που δεν καπνίζουν

Piala: Η εταιρία που δίνει έξτρα ημέρες διακοπών στους εργαζομένους που δεν καπνίζουν

Το ότι το κάπνισμα δεν κάνει καλό στην υγεία, είναι γνωστό. Εδώ έρχεται και κάτι ακόμα: Αν είσαι υγιής, τότε μπορείς να είσαι πιο παραγωγικός στη δουλειά, πιο δημιουργικός, και πιο χαρούμενος στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή.

Η εταιρία μάρκετινγκ Piala, με έδρα το Τόκιο, εφαρμόζει μια ιδιαίτερη τακτική για να αποτρέψει τους εργαζομένους της από το να καπνίζουν. Δίνει στους μη καπνιστές, 6 επιπλέον ημέρες άδειας τον χρόνο. Όπως έχει υπολογίσει μάλιστα η εταιρία, όσοι καπνίζουν «τρώνε» αυτές τις 6 ημέρες στα διαλείμματα που κάνουν ανάμεσα στη δουλειά τους, για να… πάνε για τσιγάρο.

Το 22% των Ιαπώνων καπνίζει. Ο CEO της εταιρίας, Takao Asuka, εκτιμά ότι το σχέδιο του θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μειωθούν οι καπνιστές. Στην εταιρία του, το ποσοστό των καπνιστών φτάνει στο 35%.

«Θέλω να ενθαρρύνω τους υπαλλήλους να σταματήσουν το κάπνισμα μέσω κινήτρων και όχι κυρώσεων ή εξαναγκασμού», λέει ο ίδιος στους The Japan Times. Τι λένε, θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και σε ελληνικές εταιρίες;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 20 =