αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑO Chrome είναι ο πιο ευάλωτος browser μπροστά στους χάκερ- Τι κινήσεις πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς

O Chrome είναι ο πιο ευάλωτος browser μπροστά στους χάκερ- Τι κινήσεις πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς

Το μερίδιο αγοράς του Google Chrome είναι 61,96%, σύμφωνα με τα δεδομένα Αυγούστου 2022 της SimilarWeb, γεγονός που τον καθιστά τον πιο δημοφιλή web browser στον κόσμο για αυτόν τον μήνα.

Αλλά αν νομίζετε ότι επειδή χρησιμοποιείτε τον Chrome είστε ασφαλείς αυταπατάστε. Αυτό συμβαίνει επειδή μια νέα αναφορά από την Atlas VPN, έναν πάροχο υπηρεσιών freemium VPN, διαπίστωσε ότι o Chrome είναι ο πιο ευάλωτος browser του 2022, με 303 ευπάθειες. Επίσης, ο Google Chrome είναι στην κορυφή της λίστας με τα τρωτά σημεία αφού έχει αθροιστικά 3.159 ευπάθειες.

Ο Google Chrome είναι ο μόνος browser για τον οποίο ανακαλύφθηκαν ευπάθειες τον Οκτώβριο – όπως οι ευπάθειες CVE-2022-3307, CVE-2022-3318, CVE-2022-3314, CVE-2022-3311 και CVE-2022-3309.

Ακολουθεί ο Mozilla Firefox με 117 ευπάθειες και ακολουθεί ο Microsoft Edge με 103 ευπάθειες.

Εν τω μεταξύ, ο browser Safari της Apple έχει μόνο 26 ευπάθειες. Πρόσφατα, ο Safari συγκέντρωσε 1 δισεκατομμύριο χρήστες και έγινε ο δεύτερος πιο δημοφιλής browser στον κόσμο.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα ο browser Opera δεν έχει καμία ευπάθεια.

Πώς να προστατέψετε τον browser σας

Οι χάκερ έχουν πολλαπλές τεχνικές για να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία του προγράμματος περιήγησης, επομένως σας παρουσιάζουμε μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο να επηρεαστεί ο browser σας.

Διατηρήστε τον browser ενημερωμένο

Η εγκατάσταση μιας ενημέρωσης προγράμματος περιήγησης το συντομότερο δυνατό θα μειώσει τον κίνδυνο να παραβιαστείτε.

Επιλέξτε αξιόπιστα plug-ins

Τα browser plug-ins μπορεί να έχουν ευπάθειες ή να είναι κακόβουλα. Επιλέξτε browser plug-ins από αξιόπιστους προγραμματιστές και βεβαιωθείτε ότι έχουν εγκατασταθεί οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου του προγράμματος περιήγησής σας

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου του προγράμματος περιήγησής σας. Για παράδειγμα, ελέγξτε εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας αποκλείει cookies τρίτων, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν στους διαφημιστές να παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο.

Μπλοκάρετε τα pop-ups

Τα pop-ups στους browsers συνήθως ανοίγουν νέα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης για να προωθήσουν διαφημίσεις και ορισμένα μπορεί να περιέχουν κακόβουλους συνδέσμους ή ακατάλληλο περιεχόμενο. Εγκαταστήστε plug-in που αποκλείουν αυτόματα τα pop-ups και σας επιτρέπουν να περιηγείστε με τον τρόπο που θέλετε.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =